Пулітцерівська премія: у США оголосили переможців, серед них – українські фотографи Малолєтка та Чернов 

У Сполучених Штатах Америки відбулося вручення Пулітцерівської премії, яка є однією з найпрестижніших нагород у галузі журналістики та літератури. Переможців оголосили у Колумбійському університеті, який і присуджує нагороди.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт премії.

Як повідомляють, американське видання Associated Press отримало нагородну за екстрену фотозйомку.

У номінації "Журналістика" нагородили відеожурналіста Мстислава Чернова, фотографа Євгена Малолєтку та відеопродюсера Василиса Степаненка. Вони отримали відзнаку за "Громадські заслуги".

"Журналісти AP виконали сміливу та важливу роботу в Україні протягом усієї війни, висвітлюючи, зокрема, людські жертви війни. Від розвінчання російської дезінформації до сприяння створенню гуманітарного коридору, їхня робота була неймовірним громадянським вчинком, і ми дуже раді, що вона була відзначена Пулітцерівською комісією", — сказала старший віцепрезидент та виконавчий редактор AP Джулі Пейс.

Окрім того, The New York Times також була удостоєна нагороди за міжнародний репортаж. Мова йде про висвітлення російських вбивств у Бучі.

Виданню NYT вдалося ідентифікувати понад 20 російських солдатів та їхнього командира, які причетні до вбивств цивільних у Бучі.

Також журналісти The New York Times вперше ідентифікували особи 30 загиблих на вулиці Яблунській. Вони були різного віку, роду та професії — від дітей до пенсіонерів. Усі вбиті були або цивільними, або військовополоненими — тобто росіяни скоїли воєнні злочини

Інші лауреати:

  • Найкраще журналістське розслідування — газета The Wall Street Journal та її матеріал про фінансові конфлікти інтересів між посадовими особами 50 федеральних агентств, які торгували акціями.
  • Розʼяснювальна журналістика — Кейтлін Дікерсон з The Atlantic за "глибоке та переконливе" висвітлення політики адміністрації Трампа, яка відокремлювала дітей мігрантів від їхніх батьків, що призвело до зловживань, які зберігалися за адміністрації Байдена.
  • Художня фотографія — отримала Крістіна Гаус із Los Angeles Times за інтимний погляд на життя вагітної 22-річної жінки, яка живе на вулиці в наметі.

Довідка

Пулітцерівська премія вважається найпрестижнішою нагородою в американській журналістиці. Переможці у кожній категорії отримують приз у розмірі $15 тисяч, за винятком нагороди за державну службу, яка супроводжується золотою медаллю.

Премію було засновано за заповітом видавця газети Джозефа Пулітцера і вперше присуджено 1917 року.

У 2022 році спеціальну колективну нагороду отримали усі українські журналісти – "за їхню мужність, витривалість та відданість правдивому репортажу під час безжального вторгнення володимира путіна в їхню країну та його пропагандистської війни в росії".

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на більшості напрямків по всій лінії фронту зберігається динаміка боєзіткнень

З-поміж 77 бойових зіткнень за цю добу сім ще тривають. Найгарячіше – на Покровському напрямку.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Зеленський відкрив пам’ятний камінь на місці майбутнього Меморіалу жертвам геноциду кримськотатарського народу

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті памʼятного каменя, на місці якого в майбутньому… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — благодійні вишиванки та мобільний застосунок Резерв+

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ❤️‍🩹 Укрзалізниця передала… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Цієї весни в Україні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

За період весняної лісокультурної кампанії в Україні висаджено понад 121 млн сіянців на 17 тис.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Усюди, де складно, наші сили дають гідну відсіч окупанту, – Зеленський

Збройні сили України відбили російський штурм Часового Яру, де знищили понад 20 одиниць броньованої техніки… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Українські військові збили штурмовик Су-25 на Донеччині

Зенітники 110-ї окремої механізованої бригади імені генерала-хорунжого Марка Безручка збили російський штурмовик Су-25 в Донецькій… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.