fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 09 Тра 2023

Поліція Київської області оприлюднила уламки російських ракет, які впали на подвір'я поблизу будинку

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

У Київській області правоохоронці показали уламки російських ракет, а також величезну вирву, яку виявили у регіоні: є руйнування, але минулося без постраждалих.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram керівника поліції Київщини Андрія Нєбитова, на Telegram голови Офісу президента Андрія Єрмака.

"Частини ворожої ракети виявили на території населеного пункту в одному із районів області. Є часткові руйнування цивільної інфраструктури.

Але завдяки майстерній роботі протиповітряної оборони ЗСУ вдалося уникнути людських жертв і перетворити на металобрухт чергову російську крилату ракету", зазначили у поліції.

Окрім того, уламки іншої крилатої ворожої ракети виявили в полі в одному із районів Київщини. Потерпілих і руйнування немає.

Київщина, ракетна атака

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

Також правоохоронці виявили величезну вирву від ворожих обстрілів. Діаметр влучання близько 8 метрів, глибина понад 2,5. Потерпілі та пошкодження відсутні.

Київщина, ракетна атака

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

Нєбитов закликав мешканців не торкатися збитих частин ракет чи дронів, а відразу викликати спеціальні служби і обмежувати доступ до місця падіння уламків.

Київщина, ракетна атака

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

Своєю чергою голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що уламки збитих російських ракет виявили у селі Мироцьке Бучанського району − на подвір'ї приватного будинку.

Київщина, ракетна атака

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

Київщина, ракетна атака

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

Відповідне фото було опубліковане пресслужбою Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook. Країні-терористу не зламати силу духу наших громадян.

"Київ. Ворожий обстріл. У Голосіївському районі в подвір'ї приватного будинку впали уламки ракети. Загорання ліквідовано. Потерпілих та руйнувань немає. Дякуємо ППО за чудову роботу", зазначили у підписі до світлини.

Київщина, ракетна атака

Фото: МВС України

Ще одну ракету виявили у селі Тарасівка, Боярської ТГ, Фастівського району − на полі.

За даними Офісу президента, при атаці в ніч на 9 травня росія використала кілька ракет Х-55СМ, які, на щастя, не спричинили значних руйнувань.

Зі слів Єрмака, на Черкащині у лісовому масиві біля села Оршанець виявлено залишки ракети, за попередніми висновками Х-101. Внаслідок вибуху виникла пожежа, яку ліквідовано. Постраждалих немає.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 9 травня протиповітряна оборона у повітряному просторі країни знищила 23 крилаті ракети з 25, які запустили російські агресори.

У Дніпропетровській області українська протиповітряна оборона збила всі вісім ракет, які запустили російські загарбники у ніч проти 9 травня, однак уламки одної з них впали на будинок в обласному центрі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: