fbpx
Сьогодні
15:38 09 Тра 2023

Під час ранкової ворожої атаки на столицю нацгвардієць з "Ігли" збив крилату ракету

Фото: Фейсбук / Національна гвардія України

9 травня, під час нічної російської атаки на Київ, за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" боєць Нацгвардії збив крилату Х-55.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook-сторінку Нацгвардії.

"Під час сигналу повітряної тривоги розрахунок мобільної вогневої групи НГУ висунувся на свою позицію.

Вже за короткий час було отримано інформацію про наближення повітряної цілі. Гвардієць захопив ціль та здійснив пуск із ПЗРК "Ігла". У результаті чого вдалося збити ворожу крилату ракету Х-55", пояснили нацгвардійці.

Зазначають, що частини збитої ворожої ракети виявили на території населеного пункту в одному із районів області. Унаслідок чого є часткові руйнування цивільної інфраструктури.

"Але завдяки майстерній роботі мобільної вогневої групи Нацгвардії вдалося уникнути людських жертв і перетворити на металобрухт чергову російську крилату ракету", резюмували в дописі.

Довідка

Як писала Рубрика, у ніч на 9 травня протиповітряна оборона у повітряному просторі країни знищила 23 крилаті ракети з 25, які запустили російські агресори.

У Дніпропетровській області українська протиповітряна оборона збила всі вісім ракет, які запустили російські загарбники у ніч проти 9 травня, однак уламки одної з них впали на будинок в обласному центрі.

Додамо, що президент Володимир Зеленський назвав причину збільшення атак агресора. Глава держави вважає, що на тлі невдач рф на фронті, зокрема в Бахмуті, загарбники збільшили ракетні удари по Україні. Це для того, щоб хоч щось "продати" своєму народові у вигляді так званих "перемог".

Про це він завив під час спільної прес-конференції з главою ЄК Урсулою фон дер Ляєн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: