fbpx
Сьогодні
10:07 08 Тра 2023

Лічман: Португалія – вірний амбасадор, союзник та помічник України на шляху до НАТО та ЄС

Голова підкомітету з питань регуляторної політики Комітету з питань економічного розвитку Ганна Лічман висловила слова подяки Голові Асамблеї Португальської Республіки Аугушту Ернешту Сантушу Сілві, розповідаючи про його виступ у Верховній Раді України.

Про це йдеться на сайті ВР.

«Португалія – вірний амбасадор, союзник та помічник України на шляху до НАТО, ЄС, і готова посилювати власний вплив на ці структури, як одна з країн-засновниць: «Наші зв'язки стали ще міцнішими, відколи Україна почала свій шлях до вступу до Європейського Союзу. Португалія цілковито підтримує цей процес і розглядає Європейський Союз як те місце, де мають відбутися реформи, щоб дати відповідь на динаміку розширення Союзу. Ми міцніємо і зростаємо у спільній праці», – сказав він.

Як зазначає Ганна Лічман: «Він запевнив у беззастережній багатопартійній підтримці України політиками Португалії, та запевнив, що його країна підтримуватиме нас у боротьбі проти жаху і зла, коли агресор умисно цілить по цивільних, бомбардує житлові квартали міст, школи та лікарні, чинить воєнні злочини: «Міжнародна громада має діяти, щоби притягнути винних до суду, до відповідальності», – ще один меседж на нашу підтримку.

«Війна в Україні стосується всієї Європи. – сказав наш колега із Португалії. – Ми не можемо дозволити, щоб логіка імперіалістської експансії знову затягнула Європу у прірву безладдя. Ми вважаємо, що треба боронити міжнародне право, мир наших громадян, щоб забезпечити світовий лад на підставі правил і доброго розуму, а не сили. Ми хочемо миру в Україні, що може настати лише через припинення російської військової агресії і безумовного виведення всіх російських військ з усіх окупованих українських територій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: