fbpx
Сьогодні
Відео 21:58 08 Тра 2023

До москви для масовки на параді приїхав лукашенко

Фото: Getty Images

До російської столиці із робочим візитом для участі у параді з нагоди Дня Перемоги прилетів самопроголошений президент білорусі оляксандр лукашенко.

Про це пишуть провладні білоруські ЗМІ, інформує Рубрика.

Видання опублікувало відео, на якому можна побачити, що лукашенко приземлився у москві на своєму літаку. При цьому раніше у мережі з'являлася інформація про те, що лідер білоруського режиму може проігнорувати парад до 9 травня у Мінську.

Однак, заради цього візиту традиційне покладання квітів на Площі Перемоги у Мінську перенесли з ранку на вечір 9 травня.

лукашенко відвідає парад у москві вдруге за всю історію: досі він приїздив до столиці росії лише у 2020 році. В інші роки лукашенко відмовлявся від запрошень, пояснюючи це неможливістю пропустити свято у Мінську.

Крім Лукашенка, до Москви прибули п'ятеро очільників країн СНД:

  • президент Таджикистану Емомалі Рахмон,
  • президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв,
  • президент Киргизстану Садир Жапаров,
  • президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв,
  • прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Раніше російська окупаційна адміністрація захопленого Криму вслід за сусідніми з Україною областями рф заявила про рішення не проводити демонстрації та паради 1 та 9 травня.

За даними Британської розвідки, на скасування заходів до 9 травня вплинули, ймовірно, і можливі протести й невдоволення війною в Україні.

Головне управління розвідки Міноборони України порадило росіянам триматися подалі від параду на 9 травня і загалом воєнних злочинців. За словами представника ГУР МОУ Андрія Юсова, українська воєнна розвідка має всі дані щодо заходів, запланованих окупантами на 9 травня. Зокрема, ГУР має і дані щодо заходів безпеки, маршрутів та розташування охорони головних воєнних злочинців росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: