fbpx
Сьогодні
09:16 07 Тра 2023

Російські загарбники вивозять жителів Енергодара до Бердянська та Приморська під виглядом евакуації, – Генштаб

English version here

Фото Reuters

Російсько-окупаційна влада надала розпорядження вивозити мешканців Енергодара Запорізької області у напрямку Бердянська та Приморська.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

"Російські окупанти проводять евакуацію місцевих жителів з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області у напрямку населених пунктів Бердянськ та Приморськ, на місцеві бази відпочинку", зазначили у військовому командуванні.

Як наголосили у Генштабі, агресори евакуйовують в першу чергу людей, які мають паспорти рф. В пріоритеті – вивезення осіб, які отримали російське громадянство в перші місяці окупації.

Нагадаємо, що 5 травня призначений окупантами так званий "голова" окупованої Запорізької області Євген Балицький оголосив про часткове вивезення жителів 18 прифронтових населених пунктів: Тимошівка, Смирнівка, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Куйбишеве, Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам'янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори, Розівка.

Мер Мелітополя Іван Федоров заявляє, що російська "евакуація" з окупованої частини Запорізької області відбувається надто швидко.

Через це на КПП Чонгар по дорозі від Мелітополя до Криму утворилися величезні черги.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: