fbpx
Сьогодні
Фото 21:55 07 Тра 2023

На відкритті "Євробачення" гурт TVORCHI підтримав збір коштів на порятунок передчасно народжених дітей

English version here

Фото: Сайт Євробачення

Сьогодні, 7 травня, в Ліверпулі, що у Великій Британії, відбулася церемонія відкриття пісенного конкурсу "Євробачення-2023". Гурт TVORCHI, що представляє Україну, на церемонії підтримав збір на порятунок передчасно народжених українських дітей.

Про це пише "Суспільне Євробачення".

Артисти на "Бірюзовому хіднику", де традиційно пройшлися учасники "Євробачення", вдягнули костюми, на яких написані імена та вага передчасно народжених дітей за час повномасштабної війни росії проти України.

"Гурт має на меті з допомогою ініціативи "Небайдужі люди рятують серця дітей" залучити українську та міжнародну підтримку на конкурсі "Євробачення" та зібрати 10 млн грн для придбання 10 інкубаторів для порятунку передчасно народжених дітей", — йдеться у повідомленні.

Фандрейзингова платформа United24 спільно з Міністерством охорони здоров'я, гуртом TVORCHI та компанією Visa відкрили збір на обладнання для передчасно народжених дітей.

"У недоношених діток зазвичай іще не повністю розвинені життєво важливі функції, як-от самостійне дихання, терморегуляція, можливість їсти. Тож денне світло і саме зовнішнє середовище надміру агресивні для них. Саме тому їх необхідно виходжувати в спеціальних умовах. Інкубатор дозволяє їх створити", — сказала заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Збір триває з 28 квітня до 28 травня. Приєднатися можна за посиланням.

Довідка

Український гурт Kalush Orchestra переміг на "Євробаченні-2022", тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Проте Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс-2023 пройде у Великій Британії, яка торік посіла друге місце. В Україні «Євробачення» не відбудеться через повномасштабну війну.

Тож 67-й пісенний конкурс "Євробачення" прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 та 11 травня.

Конкурс відбудеться від імені України, тож в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники "Суспільного мовлення" співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час "Євробачення-20232". Україну представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: