fbpx
Сьогодні
18:45 07 Тра 2023

Коли українці почнуть контрнаступ, рф буде в паніці, - Гаврилов

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов. Фото: День

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов вважає, що коли почнеться український контрнаступ росія буде в паніці.

Як пише Рубрика, про це Гаврилов розповів в інтерв'ю британському виданню The Independent.

"Ми почнемо наш контрнаступ, коли і де – зараз не має значення. [І коли це станеться,] Росія буде в паніці, ви побачите багато паніки. Вони досі не розуміють, що [їхня] пропаганда демонструє неправдиву картину того, що насправді відбувається на місцях. Ця війна буде виграна на землі, а не на екранах телевізорів, не в інтернеті…

Я не здивуюся, якщо одного дня, можливо, цього або наступного місяця, ми побачимо щось, що сприятиме негайному краху російської стратегії або її армії, [її] економіки", – зауважив заступник міністра оборони.

За його словами, утримання Бахмута було ключовим моментом у підготовці України до контрнаступу. Утримуючи плацдарм у "фортеці" Бахмут, Україна викрила той факт, що російська військова машина "вже не тієї якості, яку ми бачили рік тому, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну і в першій хвилі в'їхала на танках".

"Бахмут продемонстрував не лише нам в Україні, але й ворогу, що для Росії немає військового рішення у цій війні; навіть гірше, наприкінці цієї війни на Росію чекає військова катастрофа, і ми це побачимо найближчим часом", – заявив він.

Гаврилов додав, що після багатьох місяців виснажливої війни ситуація на місцях може почати розвиватися дуже стрімко.

"Я можу лише сказати, що ми робимо все можливе, щоб закінчити війну якомога швидше… Я б дуже хотів, щоб 2023 рік став роком перемоги", – підкреслив він.

Довідка

У листопаді 2022 року Гаврилов прогнозував, що до кінця грудня того ж року українські сили можуть повернутися в Крим, а війна з госією закінчиться до кінця весни 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: