fbpx
Сьогодні
09:57 07 Тра 2023

Армія рф вдарила по Миколаївському району 5 надзвуковими ракетами Х-22: влучили у промислове підприємсво

Фото: З відкритих джерел

У ніч проти 7 травня, російські агресори під час повітряної тривоги атакували Миколаїв та район області. Окупанти випустили по місту надзвукові ракети Х-22.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

Як зазначив очільник області, пожежі та виклику екстрених служб в обласному центрі не було.

Загалом російські агресори випустили по території Миколаївської області п'ять ракет Х-22.

Ворог атакував ними Ольшанську та Костянтинівську громади. Внаслідок цього пошкоджено будівлю промислового підприємства, також зафіксовано влучання на відкритій території.

"За попередньою інформацією від ОК "Південь", 5 ракетами Х-22, випущеними з літаків стратегічної авіації Ту-22М3, ворог атакував Ольшанську та Костянтинівську громади.

Пошкоджено будівлю промислового підприємства, також зафіксовано влучання на відкритій території", повідомив Кім.

Також додали в ОВА, що за межами підприємства спалахнула суха трава, пожежу ліквідовано о 01:20 підрозділом ГУ ДСНС України в Миколаївській області. Інші пошкодження уточнюють.

обстріл Миколаєва

Своєю чергою речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що в Миколаєві одна з ракет влучила в промислове підприємство. Окрім того, було зафіксовано влучання у поля в Миколаївській та Херсонській областях.

За попередніми даними ОК "Південь", внаслідок ракетної атаки в Миколаєві ніхто з мирних жителів не постраждав.

"Вночі відбувалася ракетна атака з повітря, використовувалися літаки стратегічної авіації, ворог спрямовував на південь ракети, зокрема, Х-22. Це не високоточна ракета і цілком імовірно, що вони намагалися розвідати, де і які системи протиповітряної оборони готові працювати.

Ми побачили влучання в одне з промислових підприємств, зруйновано цех, але людських втрат немає. Є влучання у поля як на Херсонщині, так і на Миколаївщині", зазначила Гуменюк.

Довідка

Ракета Х-22 – це радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Із початком повномасштабної війни вона стала для росіян знаряддям їхніх численних воєнних злочинів.

Х 22

Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, що ракетами Х-22 було завдано ударів по торговельних центрах "Riviera" в Одесі та "Амстор" у Кременчуці, по житлових будинках в Сергіївці на Одещині та у Дніпрі.

Удар ракетою Х-22 по ТЦ "Амстор" у Кременчуку

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: