Зоозахисники звернулися до поліції через використання левенят як “реквізиту” для фото у зоопарку на Київщині

Захисники тварин звернулися до поліції через контактний зоопарк на Київщині, що знаходиться на території бази відпочинку "Золотой фазан". Адміністрація звіринця дозволяє відвідувачам використовувати левенят, як реквізит для фото.

Про це пише Рубрика, посилаючись на організацію UAnimals.

"Нам надіслали світлини, де люди позують, тримаючи на руках левенят. Локація цих фото – база відпочинку "Золотой фазан", на території якої є контактний звіринець.

Ми написали у "Золотий фазан", вдаючи потенційного відвідувача, і запитали, чи можна в них фотографуватися з левенятами. Нам відповіли ствердно (дивіться скриншот)", розповідають зоозахисники.

Фото: UAnimals

Нагадаємо, що існує Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження". Він забороняє утримувати великих хижих тварин на базах відпочинку, а також – надавати фотопослуги з дикими тваринами.

Звіринець дозволяє відвідувачам брати на руки левенят, щоб сфотографуватися. Фото: UAnimals

"Хочемо ще раз нагадати любителям "маленьких милих левенят", що їх відлучають від мами, щоб заробляти на них, а коли ті виростають, стають непотребом.

От справді, ви колись думали, де і як потім утримують тих левенят, коли вони стають величезними левами? Та яка різниця, якщо на їх місце куплять наступну малечу, так?", обурюються в UAnimals.

Звіринець дозволяє відвідувачам брати на руки левенят, щоб сфотографуватися. Фото: UAnimals

Захисники братів наших менших нагадують, що у Центр порятунку диких тварин вже потрапляли експлуатовані левенята – з численими переломами лап, скалічені, хворі та у жахливому стресі.

Звіринець дозволяє відвідувачам брати на руки левенят, щоб сфотографуватися. Фото: UAnimals

В організації обіцяють, що будуть боротися з порушниками – адже експлуатація та жорстоке поводження з дикими тваринами є незаконними.

"Нагадуємо відвідувачам звіринців: ваша поведінка популяризує жорстоке ставлення до тварин. Також неймовірно засмучує, що до такої жорстокості люди привчають і дітей. Дикі тварини – це не річ та не реквізит для фото!" підкреслюють в організації.

Нагадаємо, нещодавно зоозахисники евакуювали з Київщини двох левів у тяжкому стані через жахливі умови утримання. Тварин доставили до Центру порятунку диких тварин Наталії Попової та UAnimals.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили 32 атаки ворога

Протягом доби Генеральний штаб Збройних сил України зафіксував 103 боєзіткнення на фронті. На 9 напрямках… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Відкриття Євробачення-2024: представниці від України alyona alyona та Jerry Heil вийшли на доріжку з великоднім кошиком

В Мальме у Швеції відбулась урочиста церемонія відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024». Це так званий… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Україна отримає від Rheinmetall прототипи далекобійних артснарядів

Україна отримає від німецького оборонного концерну Rheinmetall прототипи артилерійських снарядів, здатних уражати цілі на відстані… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Прага офіційно відкликала свого посла з рф

Чехія відкликає з посади свого посла в росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року перебуває… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Авіаудар по Харкову: кількість поранених зросла до 14 осіб

У Харкові кількість поранених унаслідок обстрілу Шевченківського району зросла до 14. Про це повідомила Харківська… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Лідер Китаю Сі Цзіньпін прибув до Франції: на порядку денному буде й Україна

Президент Китаю Сі Цзіньпін 5 травня приїхав до Парижа. Тут він має зустрітися з президентом Франції Емманюелем… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.