fbpx
Сьогодні
12:20 06 Тра 2023

Президент Молдови впевнена, що її країна у безпеці лише завдяки Україні

English version here

Російська федерація могла б напасти на Молдову після захоплення України. Якби це сталося, то Москва продовжила б експансію та наступною ціллю рф став би саме Кишинів.

Про це президентка сусідньої з Україною Молдови Мая Санду заявила в інтерв'ю Financial Times.

Молдовська лідерка сказала, що не вірить у те, що російські окупанти зупинилися б на кордоні.

Як вважає Санду, Молдова нині перебуває у безпеці лише завдяки стійкості українського народу та влади, а також завдяки героїчним зусиллям Сил оборони України.

"Сьогодні ми в безпеці лише завдяки Україні", – підкреслила президентка Молдови.

Лідерка сусідньої країни розповіла, що в перші тижні повномасштабного російського вторгнення, коли така загроза ще існувала, країна зосередилась на прийняті біженців з України.

Журналісти запитали також Санду, чи планувала вона виїхати з Молдови в разі нападу росії. На що президентка Молдова зазначила: "Ні".

"Я б залишилася, але ми розраховували на те, що нам доведеться допомогти якомога більшій кількості наших людей перейти в безпечне місце, яким є Румунія", – додала президентка.

На думку очільниці держави, агресією проти України Кремль намагається відновити СРСР.

"А ми цього не хочемо. Молдова була частиною буферної зони протягом 30 років, і для нас це означало бідність, корупцію, погане управління, еміграцію. Ми хочемо бути частиною демократичного світу", – наголосила вона.

Нагадаємо, раніше Санду заявила, що нейтралітет країни є вибором громадян, від якого влада не може зараз відмовитися. При цьому вона визнала, що на сьогодні Молдову фактично захищає українська армія, а не нейтральний статус.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: