fbpx
Сьогодні
12:51 05 Тра 2023

Пантеону Героїв України бути. Верховна Рада України підтримала створення у Києві меморіального військового кладовища

Народні депутати проголосували за законопроект №9240, який спрощує вирішення земельних та будівельних питань для якнайшвидшого створення в Києві Національного військового меморіального кладовища.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат Арсеній Пушкаренко.

"Україна достойно шануватиме всіх, хто віддав своє життя за її Незалежність, за свободу українського народу. Верховна Рада України підтримала законопроект, одним із співавторів якого маю за честь бути, та який відкриває шлях до створення у Києві Національного військового меморіального кладовища. Для цього буде виділено 100 га у Биківнянському лісі.

Передбачається, що на території Меморіалу відбудеться перепоховання Героїв України, а також видатних борців за її Незалежність. Це відкриє шлях для створення справжнього Пантеону національних Героїв — місця, яке єднатиме нашу Історію та Пам'ять, гуртуватиме Націю. Цьому також сприятиме близьке розташування Меморіального кладовища та Національного заповідника "Биківнянські могили", — розповів народний депутат Пушкаренко.

Також парламентар висунув низку пропозицій щодо вшанування загиблих захисників України.

"Вважаю цей процес надзвичайно важливим, таким, що закладає належні духовні підвалини для існування потужної Держави Україна, єдиної Української Нації, тому пропонуватиму:

  • Визначення концепції Меморіалу на конкурсній основі із залученням найкращих фахівців. Це має бути саме Національний Пантеон, а не просто більш престижний цвинтар.
  • Створення подібних Меморіальних комплексів в кожному обласному центрі. Кожен Герой, який віддав життя за Україну, має отримати достойне місце для поховання, шани та слави.
  • Започаткувати державну програму ідентифікації кожного загиблого воїна. Україна повинна мати поіменний список своїх Героїв, жодного натяку на культ "невідомого солдата".
  • Розглянути питання про включення Національного військового меморіального кладовища до переліку місць, що є обов'язковими для відвідин іноземними делегаціями.
  • Комплексний розгляд питань логістики. Зокрема, столичній владі варто прискорити реалізацію проекту побудови "червоної гілки" метро до Меморіалу"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: