fbpx
Сьогодні
20:00 05 Тра 2023

Рішення для перемоги: американський актор зібрав понад $1,5 мільйона на дрони для ЗСУ

English version here

Американський актор та амбасадор United24 Марк Гемілл. Фото з відкритих джерел

1 517 205 $ на дрони RQ-35 Heidrun для українських бійців зібрав американський актор та амбасадор United24 Марк Гемілл.

Як пише Рубрика, про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

У чому проблема?

Поки російська армія переважає у кількості військової техніки, українці досягають значних успіхів, використовуючи підручні засоби для знищення ворога. Звичайні квадрокоптери, якими у цивільному житті оператори знімають весілля та інші приємні події, стали незамінними помічниками у війні проти росіян. Дрони – це можливість розвідувати, коригувати, вражати на випередження.

Але безпілотники, це розхідний матеріал, який постійно треба поповнювати.

Яке рішення?

Як повідомлялось, "Армія дронів" – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Як це працює?

"Наші захисники і захисниці отримають 10 потужних розвідувальних безпілотників данського виробництва. RQ-35 Heidrun — ефективний та простий у керуванні БпЛА для якісних розвідувальних місій. Також він може протистояти засобам радіоелектронної боротьби росіян", – зазначив український міністр.

В його межах проєкту "Армія дронів" державні органи вже законтрактували понад 3,8 тисячі безпілотників на суму понад ₴4,1 мільярда. А також навчили більше ніж 7 тисяч операторів дронів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: