fbpx
Сьогодні
14:57 05 Тра 2023

Кличко мав намір узяти Труханова на поруки

Мер Києва Віталій Кличко заступився за міського голову Одеси Геннадія Труханова, але заставу не вніс.

Про це Кличко розказав у коментарі Українській правді.

Столичний очільник пояснив, що він є головою Асоціації міст України, яка об'єднує понад 1 тисячу громад, у тому числі й Одеську.

"Як голова АМУ, я повинен відстоювати права та інтереси місцевого самоврядування. Бо мери, місцева влада сьогодні виконують складну і важливу функцію − надання послуг і сервісів мешканцям у критичних умовах війни − в умовах руйнування інфраструктури, проблем з електро-, водопостачанням. Опікуються життєзабезпеченням населення громад", – заявив Кличко.

Київський міський голова додав, що справа «Краяну», за якою обвинувачують Труханова, триває не один рік, а суди весь цей час "ухвалюють різні рішення".

"Це вже третій мер, якого фактично прибрали через суд. І це схоже на чергову спробу утисків місцевого самоврядування. І, на жаль, вже стає тривожною тенденцією − прибирати обраних громадою мерів. Тому АМУ просила суд взяти Труханова на поруки", – наголосив Кличко

Також мер Києва додав, що не збирається вносити заставу за Труханова.

За інформацією журналіста Олега Новікова, на засідання у справі мера Одеси Геннадія Труханова, яке відбулося у Києві 4 травня, прийшли міський голова Києва Віталій Кличко і нардеп Антон Кіссе.

«Вони хотіли взяти мера Одеси на поруки, але суд до цього питання не перейшов», – написав Новіков.

Довідка

4 травня Вищий антикорупційний суд обрав меру Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 13 млн грн застави. Сторона захисту Геннадія Труханова готує апеляцію щодо оскарження вироку ВАКС, за яким мера взяли під варту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: