fbpx
Сьогодні
17:11 04 Тра 2023

ВАКС прийняв рішення взяти під варту мера Одеси Труханова з правом внесення застави

У четвер, 4 травня, за рішенням Вищого антикорупційного суду міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту.

Про це повідомила юридична радниця Transparency International Ukraine Оксана Огієнко із зали суду, пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП повідомили, що "справа Одеського "Краяну" – міського голову Одеси взято під варту".

Своєю чергою радниця Transparency International Ukraine також зазначила, що таке рішення Антикорсуд прийняв в межах справи щодо заводу "Краян".

Геннадія Труханова взяли під варту просто під час засідання ВАКС.

Строк тримання під вартою — 60 діб.

Зазначимо, що підготовче засідання у цій справі не можуть провести ще з осені 2021 року. Нескінченні хвороби, відпустки, неявки обвинувачених та їхніх захисників затягували розгляд — все для спливу строків притягнення до відповідальності.

"Зрештою, у квітні САП подала клопотання про застосування застави до обвинувачених, які суд частково задовольнив. Геннадія Труханова зобов'язали сплатити майже 31 млн грн застави.

Однак він сплатити цю суму не зміг, тому САП направила до суду клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою із альтернативним правом внесення застави у 50 млн грн, наголосила Огієнко.

Довідка

Загалом у справі заводу "Краян" НАБУ та САП притягнули до відповідальності 12 осіб, стосовно 8 із яких справа слухається у ВАКС.

У жовтні 2018 року до Малиновського районного суду міста Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно восьми осіб — виконавців схеми, з-поміж них – Генадій Труханов. Врешті-решт суд виправдав всіх фігурантів цієї справи.

У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдальний вирок Малиновського суду Одеси, але у ВАКС так і не змогли почати розгляд справи. За інформацією Центру протидії корупції, за два роки у справі призначили близько 35 судових засідань. Проте пройти навіть підготовче засідання так і не змогли.

25 квітня Вищий антикорупційний суд все ж таки провів засідання та змінив запобіжний захід Одеському міському голові Геннадію Труханову з особисто-го зобов'язання на заставу у 30 млн 866 тис. грн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: