fbpx
Сьогодні
Відео 14:41 04 Тра 2023

У Німеччині на кінофестивалі перемогла українська стрічка "Ми не згаснемо"

English version here

Стрічка "Ми не згаснемо". Фото: facebook.com/ukrainefilmagency; facebook.com/WeWillNotFadeAwayDoc

На фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден стрічка про українських підлітків "Ми не згаснемо" здобула нагороду як "Найкращий документальний фільм".

Як пише Рубрика про це повідомили у пресслужбі ДержКіно України.

Відомо, що стрічка спільного виробництва України, Франції, Польщі та США.

Щорічний фестиваль кіно Центральної та Східної Європи goEast уперше відбувся у 2001 році у Вісбадені. Фестиваль заснувала директорка Німецького кіноінституту Клаудіа Діллманн.

В основі фільму "Ми не згаснемо" — історія дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір.

Герої фільму протестують проти сірої буденності і прагнуть йти за покликом своїх мрій, прагнуть свободи, змін та відкриття нових горизонтів.

"Майбутня подорож до вершин Гімалайських гір стає для них новим ковтком надії та віри в себе, освітлюючи темряву, що поволі стискається навколо них. Ця мозаїчна історія проводить нас крізь три роки життя п'ятьох бунтівних підлітків… Вона про останні прекрасні чуттєві моменти юності перед початком повномасштабної війни в Україні, про світ, якого більше немає, про світло, що намагається поглинути пітьма, про світло, що не згасає2, — розповідає команда фільму.

Довідка

Світова прем'єра кінокартини відбулась на цьогорічному Берлінському міжнародному кінофестивалі. Нещодавно фільм "Ми не згаснемо" переміг у номінації "Найкращий документальний фільм" на кінофестивалі Crossing Europe у Лінці.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: