fbpx
Сьогодні
22:05 04 Тра 2023

Рішення для відбудови: в Україні планують запустити серійне виробництво мінного трала, який створили у Кривому Розі

Фото: Фейсбук / Роман Кравцов

Мінний трал, який створили криворізькі промисловці, планують запустити у серійне виробництво.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук керівника військової адміністрації Кривого Рогу
Олександра Вілкула.

У чому проблема?

Начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони Руслан Берегуля наголошував, що площа деокупованих територій, на яких проводять обстеження, становить 45 тисяч квадратних км, з яких 17 тисяч квадратних км — це землі сільськогосподарського призначення.

Як наголосив він, заходи щодо розмінування наразі проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Найбільше постраждали від мін на сьогодні Харківщина, Миколаївщина та Херсонщина.

Щоб розмінувати всю цю територію потрібно задіяти велику кількість людей, а ще краще техніки, що допомагає розміновувати території та зберігає життя саперів.

Яке рішення?

Нагадаємо, у квітні криворізькі промисловці протестували мінний трал власного виробництва. Це переобладнаний екскаватор, спереду якого встановили спеціальну ударну установку. Саме вона забезпечує виявлення вибухонебезпечних предметів, які під дією потужних ударів детонують.

Зазначають, що криворізький винахід оцінив Олександр Камишін – міністр із питань стратегічних галузей промисловості України.

Як це працює?

Він прибув до Кривого Рогу, де обговорив можливість серійного виробництва мінного тралу.

розміновувальний трал, Кривий Ріг

Фото: Фейсбук / Олександр Вілкул

"Одна річ створити, інша річ – сертифікувати, чого ще ніхто не робив із такою технікою в історії України. Міністр обіцяв допомогти. Обговорили виробництво у промислових масштабах для потреб усієї країни", — зазначають у повідомленні.

розміновувальний трал, Кривий Ріг

Фото: Фейсбук / Роман Кравцов

Винахід допоможе розміновувати сільськогосподарські землі та великі за площею території, де можуть бути вибухонебезпечні предмети.

розміновувальний трал, Кривий Ріг

Фото: Фейсбук / Роман Кравцов

Щоб машину змогли використовувати рятувальники під час розмінування, її мають сертифікувати. До того промисловці мають зібрати пропозиції та зауваження саперів, на основі яких можна буде удосконалити виріб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: