fbpx
Сьогодні
22:34 04 Тра 2023

Нідерланди планують відправити в Україну броньовані крани

English version here

Фото: Ірини Драбок

Незабаром з Нідерланд мають доставити в Україну понад 10 броньованих кранів, поки що їхня точна кількість не відома.

Про це в Гаазі сказав капітан Том ван Хаут, речник Міністерства оборони Нідерландів в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Це крани, з броньованою кабіною спереду. Понад 10 броньованих кранів ще мають бути доставлені в Україну, але їхня точна кількість ще не відома", – сказав представник нідерландського оборонного відомства.

Ван Хаут також пояснив, що такі крани використовуються, наприклад, коли військовий транспортний засіб застряг у багнюці, і його потрібно витягнути.

Нідерланди, броньовані крани

Фото: Ірини Драбок

"В такій ситуації бажано зробити це, перебуваючи в броньованій кабіні для безпеки. Тож їх використовують, наприклад, для технічного обслуговування та відновлення на полі бою", – пояснив капітан.

Нідерланди, броньовані крани

Фото: Ірини Драбок

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський разом з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен відвідали базу Військово-повітряних сил.

Окрім того, Глава держави зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять навчання в Нідерландах, курсантами Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка, а також із пораненими воїнами, які перебувають на реабілітації в лікувальних закладах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: