50-кілограмову книгу про злочини росії, яку створили в Україні, вже презентували в НАТО та Європарламенті: навіщо це рішення

В Україні створили книжку, яка важить 50 кілограмів, де зібрані воєнні злочини росії в Україні, зокрема там мова йде і про депортацію українських дітей. Її вже представили для різних європейських інституцій.

Про це мова йде у пресрелізі проєкту.

У чому проблема?

Під час повномасштабного вторгення російські окупанти жорстоко поводяться з мирним населенням на окупованих територіях, а також з військовополоненими.

Окрім того, рф примусово вивозить сотні українців, у тому числі й дітей. Росія примушує проходити фільтраційні заходи та фактично депортує під виглядом так званого порятунку.

Все це є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, і Україна порушує це питання на всіх рівнях.

"Наразі зафіксовано понад 80 000 воєнних злочинів, вчинених рф в Україні. Понад 10 000 мирних жителів загинули, понад 13 000 – отримали поранення, понад 98 000 об'єктів цивільної інфраструктури були пошкоджені або зруйновані", – повідомляв Генеральний прокурор Андрій Костін.

Яке рішення?

Поштовхом для створення проєкту став ордер МКС на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої з прав дітей росії марії львової-бєлової.

"Ордер — це відносно невеликий документ, що не передає всієї ваги злочинів рф проти людяності, навмисних спроб стерти етнічну і національну ідентичність вивезених українських дітей.

І зважаючи, що нікого так і не було затримано, наразі це — злочин без покарання. Тож УАЛ вирішили показати світу як виглядає "сучасна російська класика"", наголосили у пресрелізі.

Як це працює?

Зазначають, що над проєктом працювали креативна агенція Bickerstaff.734 та студенти "Української академії лідерства" (УАЛ).

Фото: Агенція Bickerstaff.942

За сприяння МЗС України студенти представили книжку під назвою "Злочин без покарання" (Crime Without Punishment) у різних європейських інституціях.

Фото: Агенція Bickerstaff.942

На цей час книжку вже презентували в НАТО, Європарламенті, Раді Європі та різних організаціях у Польщі, Німеччині, Франції, Бельгії та Австрії.

Фото: Агенція Bickerstaff.942

Що відомо про депортацію дітей

Україна наразі встановила факт депортації з окупованих територій понад 16 тисяч дітей. У лютому Обсерваторія конфліктів та Єльська лабораторія гуманітарних досліджень зібрали інформацію про щонайменше 6 тисячах дітей із України віком від 4 місяців до 17 років, яких утримували або утримують у російських таборах та інших закладах після 24 лютого 2022 року.

У разі депортації вас або вашої родини можна звернутися до Офісу омбудсмена:

  • за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;
  • на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua;
  • на гарячу лінію: 0 800 501 720;
  • за телефоном: 044 299 74 08.

Також у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви "Повідомити про зникнення / депортацію / примусове переміщення дитини" на сайті "Діти війни".

Свіжі дописи

  • Новини

У Часовому Яру тривають активні бойові дії вдень і вночі. Ворог територіальних успіхів за останні дні не мав, – Волошин

Російські війська зменшили кількість масованих м'ясних штурмів в районі Часового Яру Донецької області. При цьому… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У Прилуках Чернігівської області стару автівку Ниву перетворили на бронемобіль для ЗСУ

Дмитро Науменко з Прилук Чернігівської області протягом за два місяці виготовив у своєму гаражі багі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Армія Британії почала друкувати запчастини до техніки на 3D-принтері

Уперше у світі британська армія почала застосування у польових умовах 3D-принтера для оперативного виготовлення запчастин… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Уряд створив Стратегічну інвестиційну раду задля формування єдиного проєктного портфеля публічних інвестицій

Під час засідання 14 травня Уряд ухвалив рішення про створення Ради з питань координації діяльності… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

В ОСУВ “Хортиця” розповіли, чи зайшли російські війська до Вовчанська на Харківщині

До Вовчанська Харківської області російсько-окупаційні війська не заходили Про це в інтервʼю РБК-Україна розповів речник ОСУВ "Хортиця"… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Кабмін вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.