fbpx
Сьогодні
13:10 03 Тра 2023

В українській розвідці пояснили, чому налякані окупанти переганяють свій флот з Севастополя до росії

Для того, щоб уникнути знищення бойових кораблів в окупованому Криму, загарбники перемістили їх більшість з Севастополя на територію російської федерації, зокрема до Новоросійська.

Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю телеканалу "Київ", ГУР в Telegram.

"Ми бачимо, що росіяни бояться. Та ж сама база в Севастополі та інші військові об'єкти зараз потужно охороняються, окупанти обладнують позиції, щоб захистити від будь-яких атак проти цієї інфраструктури", підкреслив представник української розвідки.

Скібіцький зазначив, що тим часом на території Криму зміцнює свої спроможності український рух спротиву. Його активність разом з ударами по кримських військових об'єктах справляє на росіян гнітюче враження.

Також представник воєнної розвідки підкреслив, що до осені 2022 року російські окупанти не приділяли особливої уваги обороні Криму. Та після успіху української армії на Харківщині, Херсонщині, а далі — удари по військових об'єктах та дії руху спротиву на території окупованого півострова змусили загарбників "взятися за голову". Вони почали інтенсивно зводити укріплення, зміцнювати узбережжя тощо.

Скібіцький зауважив, що деокупація Криму залежатиме від того, як буде спланована українська операція зі звільнення півострова та який буде моральний стан російських військових.

"Якщо там буде паніка і всі почнуть тікати, то можливий "жест доброї волі". Але це не буде дуже просто, тому що вони вважають Крим останньою фортецею і будуть намагатися захищати півострів до кінця", — підкреслив розвідник.

Він додав, що російські окупанти готуються до кругової оборони також у Маріуполі. Вони активно відновлюють необхідну для ведення бойових дій інфраструктуру, зокрема портову.

Нагадаємо, що останнім часом Бавовнятко частіше почало приходити до окупованого Криму. Зокрема, вибухи пролунали 1 травня на заході півострова. Окупанти сказали, що то їхня ППО збила безпілотники.

2 травня вибух стався на базі російських прикордонних військ під Сімферополем. Деталі з'ясовують.

Як писала Рубрика, 29 квітня на нафтобазі у Севастополі спалахнула сильна пожежа.

У Генштабі ЗСУ заявили, що згоріла нафтобаза забезпечувала паливом російський Чорноморський флот.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: