Міноборони США розкрило вміст нового пакета допомоги для України

Україна отримає в новому пакеті оборонної допомоги від США ракети до HIMARS, гаубиці калібру 155 мм, снаряди, протитанкові системи, авіаційні ракети, вантажівки та інше обладнання.

Про це йдеться в повідомленні Пентагона.

"Сьогодні Міністерство оборони США оголосило про виділення додаткової допомоги для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони", – зазначається в повідомленні.

Зазначається, що до нового пакета входять ракети для систем HIMARS; 155-міліметрові гаубиці та артилерійські снаряди для них; мінометні снаряди калібру 120 мм, 81 мм і 60 мм.

Крім того, в Україну будуть відправлені ракети для протитанкових систем TOW; системи протитанкової зброї AT-4 і Carl Gustaf; авіаційні ракети Hydra-70.

Додатково українські військові отримають стрілецьку зброю та набої; боєприпаси для усунення перешкод; вантажівки та причепи для перевезення важкої техніки, а також обладнання та запчастини для техобслуговування і ремонту транспорту.

"Сполучені Штати продовжать працювати зі своїми союзниками й партнерами, щоби забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у сфері безпеки",- зауважили в оборонному відомстві США.

Водночас у Державному департаменті поінформували, що вартість нового пакета військової допомоги сягає $300 мільйонів.

Довідка

У середу Білий дім оголосив про надання нового траншу оборонної підтримки Україні у вигляді пакета за президентськими повноваженнями, що дозволяє доставити необхідну підтримку негайно й напряму з резервів Пентагона.

Свіжі дописи

  • Новини

У Кабінеті Міністрів дали пояснення щодо “примусового повернення українців з країн ЄС”

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина наголосила, що Україна не буде примусово… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: FLYTECH розповіла про можливості дрону ARES

В Україні компанія FLYTECH презентувала розвідувальний безпілотник ARES. Про це повідомляє "Мілітарний", передає Рубрика. Яке… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Екорішення: у столиці продовжать експеримент із декоративними луками та відмовою від косіння трави

У 2024 році столиця України Київ продовжить експеримент із декоративними луками й відмовою від косіння… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Знай наших: 10-річний хлопчик з Трускавця став чемпіоном світу зі швидких шахів

У Албанії на чемпіонаті світу зі швидких шахів (рапіду) переміг 10-річний Олексій Наконечний з Трускавця.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україну візьмуть в НАТО тільки після перемоги, – Президент

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе стати членом Північноатлантичного Альянсу до перемоги… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Європі майже 47 дітей-біженців щодня зникають безвісти 

Понад 50 тисяч неповнолітніх біженців за останні три роки зникли безвісти після прибуття в Європу.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.