fbpx
Сьогодні
16:13 03 Тра 2023

Кабмін продовжить диджиталізацію послуг для військових, – Шмигаль

Уряд продовжить диджиталізацію послуг для військових та усунення зайвої бюрократії.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі, коментуючи підтримані Верховною Радою законопроєкти, пов'язані із цим питанням.

«Дякую народним депутатам за підтримку, МОЗ, Міноборони, військовим та медикам — за безпосередню участь у розробці документів. Продовжуємо диджиталізацію послуг та усунення зайвої бюрократії», – зазначив Шмигаль.

Зокрема, один зі схвалених парламентом законопроєктів впроваджує електронний документообіг між військовою частиною та територіальними центрами комплектування й соціальної підтримки. Документ також спрощує отримання довідки про обставини поранення — тепер не потрібно проводити розслідування. Документи надсилатимуться в електронному вигляді з в/ч до ТЦК СП у визначений законом термін.

Другий проєкт закону дозволяє створювати ВЛК при державних і комунальних закладах охорони здоров'я. Влада вже почала розширення кількості ВЛК по країні. Тепер є законодавча основа для створення додаткових військово-лікарських комісій на базі цивільних медичних закладів. Це усуне черги та покращить доступність процесу для наших військових.

Шмигаль підкреслив, що принцип «Довідки ходять за військовими» було закладено в основу реформування процесу проходження військово-лікарських комісій.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 25 квітня заявив про те, що Кабінет міністрів активно працює над запровадженням нових стандартів обслуговування військових. 18 квітня уряд дозволив створювати військово-лікарські комісії при цивільних закладах охорони здоров'я. ВЛК визначають ступені придатності до військової служби, надання відпустки військовим у зв'язку з хворобою, звільнення їх зі служби за станом здоров'я після отримання поранень. Нині комісії дуже перевантажені через тривалу мобілізацію та наслідки активних бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: