fbpx
Сьогодні
16:54 02 Тра 2023

У Британії інструктори з Нової Зеландії вчать українських військових боям на передовій

English version here

У Великій Британії військові інструктори Сил оборони Нової Зеландії допомагають українським новобранцям оволодіти навичками ведення бойових дій на передовій.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Заняття проводяться в межах базової загальновійськової підготовки військовослужбовців ЗСУ під керівництвом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

"У рамках багатонаціональної навчальної операції висококваліфіковані військові інструктори Сил оборони Нової Зеландії допомагають перетворити вмотивованих новобранців Збройних сил України на боєздатних солдатів, навчаючи їх навичками, необхідними для виживання та ефективного ведення бойових дій на передовій", — зазначили в Генштабі.

Українських новобранців навчатимуть, зокрема, поводженню зі зброєю, влучній стрільбі, наданню першої медичної допомоги на полі бою, а також веденню наступальних й оборонних операцій у різних умовах.

Довідка

15 серпня 2022 року уряд Нової Зеландії ухвалив рішення відправити 120 військових інструкторів для підготовки українських військових у Великій Британії.

У листопаді того ж року було заявлено про відправку в Британію ще 66 військовослужбовців Збройних сил Нової Зеландії для навчання українських військових.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: