ЦНС застерігає: росіяни готують провокації на північному кордоні з Україною

Військам російської федерації, які дислокуються у Брянській та Курській областях, командування видає військову форму Збройних сил України. У зв'язку з чим можливі провокації ворога на північному кордоні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Центру національного спротиву.

Як пояснили в ЦНС, про таке повідомляють місцеві, які співпрацюють з українським підпіллям.

"Всі ці дії вказують на те, що росіяни готують провокацію під чужим прапором задля мобілізації свого суспільства й також ввести в оману світове суспільство, аби відвернути увагу від злочинів ЗС РФ", – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в ЦНС не виключають, що країна-агресор може вдатися до терористичних актів на своїй на території РФ, або імітувати захоплення заручників.

"Центр національного спротиву закликає зберігати пильність та звернути увагу на такі дії ворога, аби не стати жертвою ворожих намірів", – додають в повідомленні.

Довідка

Зауважимо, що сьогодні в білорусі, де також дислокуються війська рф, заявили про "очікування загострення ситуації" на кордоні та нібито почастішання випадків з "диверсантами".

Як повідомляє "Белта", лідеру білоруського режиму олександру лукашенку привиділися "диверсанти" на кордоні. Він зібрав силовиків, які доповіли йому про так зване очікування "загострення ситуації".

Як викинув в чергове лукашенко, ситуація навколо білорусі нібито "залишається складною", а поблизу кордонів "нарощується військовий потенціал НАТО і відбуваються провокації".

Тож самопроголошений президент білорусі вирішив зібрати нараду з питань забезпечення безпеки та охорони кордону.

"Відкласти цю нараду ми не могли: ситуація нас змушує реагувати на ту ситуацію, яка складається. Тому було доручено уряду, силовому блоку підготувати серйозні заходи на кордоні з метою недопущення на територію Білорусі різного роду диверсантів. Останнім часом такі випадки почастішали. Тому я хотів би почути вичерпні пропозиції щодо протидії", – нафантазував Лукашенко.

Свіжі дописи

  • Новини

Депутатка Європарламенту порадила Україні включити опозицію у виконавчі органи влади

Депутатка Європейського Парламенту, заступниця голови делегації ЄП у комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Мати “Привида Києва” долучилася до Корпусу військових капеланів

Мати загиблого пілота Степана Тарабалки, якого нарекли "Привидом Києва", Наталія приєдналася до Корпусу військових капеланів.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

В Україні планують створити Єдиний реєстр адрес: навіщо це рішення

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури починає впровадження Єдиного державного реєстру адрес в регіонах, що… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Великдень у Софії Київській відбудеться святкове дійство: що відомо

5 травня в історичній Софії Київській на Великдень відбудеться святкове дійство. Проєкт має на меті… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

В ISW оцінили можливості Сил оборони звільнити всю свою територію від окупантів

Здатність України повернути всю свою територію в довгостроковій перспективі залежить від численних майбутніх рішень на… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Бельгія виділить понад 200 млн доларів на ініціативу ППО для України та поставить літаки F-16 вже цього року

Бельгія планує виділити понад 200 мільйонів євро на ініціативу протиповітряної оборони під керівництвом Німеччини, а… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.