fbpx
Сьогодні
15:11 30 Кві 2023

Україна уклала нові три угоди з виробником безпілотників Bayraktar

Україна уклала три контракти з турецькою компанією Baykar, яка займається виготовлення безпілотників Bayraktar TB2, Kızılelma та інших.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, пише Рубрика.

Як зазначив очільник відомства, деталі угод на цей час не можуть бути розкриті.

Міністр повідомив, що контракти підписали під час міжнародної виставки авіаційної техніки Teknofest 2023 у Стамбулі. При цьому він зазначив, що мова йде про озброєння нового покоління.

"Є важливий результат — три нові угоди з турецьким виробником Baykar для українських виробників. Деталі, зрозуміла річ, не розкажу, та запевняю, ці контракти дають нашій країні експортну виручку і зброю нового покоління", – розповів Камишін.

міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін підписа угоди з Байкар

Фото: Олександр Камишін

Нагадаємо, у жовтні 2022 року гендиректор компанії Халук Байрактар розповів, що планує завершити будівництво заводу Baykar в Україні за два роки.

До слова, турецький виробник бойових безпілотників Baykar планує оснастити безпілотники Bayraktar TB2 і Akıncı ракетами класу "повітря-повітря", що дозволить їм протистояти таким безпілотникам як камікадзе Shahed-136 та навіть літакам.

Як писала Рубрика, у березні цього року турецький безпілотний винищувач Kızılelma, розроблений компанією Baykar, успішно пройшов нові випробування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: