fbpx
Сьогодні
23:03 28 Кві 2023

"Укрпошта" закликає міжнародну спільноту не визнавати марки рф з тимчасово захопленими територіями

Фото: flickr

У червні 2023 року "Пошта росії" має намір випустити марки із зображенням тимчасово окупованих українських територій — Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. "Укрпошта" вже звернулася до Всесвітнього поштового союзу (ВПС) у Швейцарії із закликом не визнавати ці марки.

Як пише Рубрика, про це повідомляється на сайті "Укрпошти".

Відповідне звернення пані посол України в Швейцарії Ірина Венедіктова передала голові ВПС Масахіко Мєтокі в четвер, 27 квітня.

Зокрема, "Укрпошта" просить ВПС не реєструвати в системі нумерації Всесвітньої асоціації розвитку філателії (ВАРФ) російські марки.

Також "Укрпошта" закликає керівництво ВПС направити до поштових адміністрацій-членів союзу лист з проханням вважати недійсними поштові марки росії, присвячені тимчасово окупованим територіями, та відповідно не приймати до обробки оплачену ними письмову кореспонденцію.

Довідка

У 2014 році "Пошта росії" вперше випустила марки, пов'язані з тимчасово окупованими територіями України. Тоді вони присвячувалися незаконно анексованому Криму.

ВПС на прохання України розповсюдив циркулярний лист, у якому викладалася позиція "Укрпошти".

У 2022 році "Укрпошта" звернулася ВПС та країн-членів з проханням запровадити санкції проти росії у сфері філателії.

Так, у травні минулого року ВПС достроково усунув рф від головування в комісії "Митниця". Цей комітет визначає митну політику для пошт країн-членів ВПС, яка впливає на швидкість доставлення та спрощений режим для всіх міжнародних відправлень.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: