fbpx
Сьогодні
20:26 27 Кві 2023

ЗМІ: у росії планують цього року "тихо набрати" на війну в Україну ще 400 тисяч військових

English version here

Влада російської федерації намагається для участі у війні в Україні залучити ще сотні тисяч військовослужбовців, не викликаючи гніву громадськості. Для цього в рф проводять "тиху мобілізацію", залучаючи для організації призову губернаторів регіонів та вербуючи чоловіків у в'язницях.

Про це інформує The Washington Post.

Як повідомляють у виданні, ця інформація випливає зі злитих документів Пентагону. У них мова йде про те, що в середині лютого російський диктатор володимир путін підтримав пропозицію своїх військових "тихо набрати" 400 тисяч додаткових військовослужбовців протягом 2023 року для війни в Україні.

У документі, класифікованому як щоденне оновлення розвідданих ЦРУ, вказують, що інформація ґрунтувалася на "звіті сигнальної розвідки". Це означає, що вона була отримана шляхом перехоплення або підслуховування переговорів російських військових чиновників.

Як відомо, росія публічно не розкриває, скільки солдатів вона відправила в Україну або втратила там. Але за різними оцінками, в наявності залишається близько половини з приблизно 500 тисяч військовослужбовців, направлених або призваних в армію за останні 15 місяців.

"Необхідність у додаткових військах загрожує відчуженням російської громадськості та подальшою дестабілізацією економіки країни, яка і без того перебуває під тиском західних санкцій, експортного контролю та інших каральних заходів", – повідомляє видання.

Нагадаємо, що минулої осені часткова мобілізація викликала масовий відтік чоловіків бойового віку. Це виснажило як трудові ресурси, так і призовний контингент.

Отже постало питання, як захистити путіна від зворотної реакції та переспрямувати будь-яке невдоволення населення в бік від Кремля. Тому нинішні плани передбачають:

  • залучення губернаторів регіонів до організації призовних кампаній,
  • продовження набору чоловіків із російських в'язниць.

Про це мова йде у іншому документі американської розвідки, що просочився в мережу.

Нагадаємо, у російських військових судах почали фіксувати різке зростання кримінальних справ проти солдатів, які не хочуть брати участь у бойових діях.

Додамо, що в росії відбуваються демонстративні затримання солдатів, які відмовляються воювати проти України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: