fbpx
Сьогодні
Фото 12:00 27 Кві 2023

Україна у Венеції на Biennale Architettura представить свій павільйон: вперше за майже десять років

Україна вперше за майже десять років  презентує власний павільйон під назвою Before the Future на Biennale Architettura 2023 у Венеції. Рішення про участь ухвалили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Про це інформує Рубрика.

Назва павільйону України перегукується із загальною темою події — The Laboratory of the Future.

павільйон

Програма буде представлена на двох локаціях:

  • перша — це приміщення з низькою стелею, символічний прихисток, який надасть можливість для зустрічей тимчасових спільнот та презентацій спільних висловлювань;
  • друга — відкритий простір, тимчасово трансформований у захисні вали, що акцентує увагу на відносинах із землею.

павільйон

У двох просторах виставки презентують публічну програму за п'ятьма напрямами:

  • майбутнє,
  • відновлення,
  • освіта,
  • екологія,
  • комеморація.

"Війна повернула нас до тісних зв'язків із землею. Вона нас захищає, укриває, годує та об'єднує. Ще з часів Середньовіччя на території України споруджували оборонні земляні споруди — Змієві вали. Минулого року вони допомогли зупинити ворога на Київщині", — йдеться в описі проєкту.

За словами Сергія Деркача, заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, цьогорічна участь нашої країни важлива з декількох причин. По-перше, необхідно тримати питання війни на міжнародному порядку денному, по-друге, це можливість залучити до відновлення найкращих фахівців з усього світу, а також представити українських архітекторів на міжнародному майданчику.

павільйон

Наразі до роботи над публічною програмою долучились понад 30 учасників.

"Цього року ми пропонуємо створити спільний діалог через роботу в публічних програмах. Ми заохочуємо долучатись архітекторок, архітекторів, представниць та представників інших дисциплін. Напрацювання колективів ми будемо транслювати через медійні платформи павільйонів. Це буде відкрита програма, сценарій якої розвиватиметься протягом шести місяців", — зазначила Ірина Мірошникова, одна з кураторок павільйону.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: