fbpx
Сьогодні
14:08 25 Кві 2023

рф висилає співробітника посольства Молдови та закриває в'їзд молдовським посадовцям

Міністерство закордонних справ росії оголосило персоною нон ґрата співробітника посольства Молдови в рф та вирішила заборонити в'їзд низці молдовських посадовців за "антиросійські заяви".

Як пише Рубрика, про це йдеться в заяві російського відомства.

В МЗС росії кажуть, що викликали посла Молдови в рф Ліліану Дарій, якій заявили про "рішучий протест у зв'язку з недружніми стосовно росії кроками офіційного Кишинева".

В рф стверджують, що висилають співробітника посольства Молдови в росії у відповідь на рішення молдавської влади від 19 квітня про видворення співробітника посольства росії в Молдові.

Також москва вирішила закрити в'їзд до рф низці офіційних осіб Молдови "у відповідь на їхні регулярні антиросійські заяви, а також приєднання Кишинева до списків санкцій Євросоюзу, фігурантами яких є громадяни рф".

Довідка

Попереднього разу Молдова висилала російського дипломата наприкінці жовтня 2022 року, коли на території країни впали уламки ракети внаслідок обстрілу росією інфраструктури України. рф тоді також "у відповідь" вислала працівника посольства Молдови у москві.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: