fbpx
Сьогодні
13:29 25 Кві 2023

Офіційно: Глава Білого дому Байден оголосив про участь у виборах 2024 року

Фото: ОПУ

Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден офіційно оголосив, що буде брати участь у президентських виборах у 2024 році.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter Глави Білого дому, на спеціальне відеозвернення, цитує CNN.

"У кожного покоління буває момент, коли йому доводиться відстоювати демократію. Відстоювати свої основні свободи. Я вірю, що це наше. Ось чому я балотуюся на переобрання президентом Сполучених Штатів", повідомив Байден.

Зазначають також, що в парі з ним висуватиметься й віце-президент Камала Харріс. Про це вона заявила особисто.

"Коли я балотувався в президенти чотири роки тому, я сказав, що ми боремося за душу Америки, і ми все ще боремося. Питання, з яким ми стикаємося, залежить від того, чи буде у нас у наступні роки більше свободи чи менше свободи, більше прав чи менше. Я знаю, якою має бути відповідь. Зараз не час заспокоюватись. Ось чому я балотуюся вдруге", – сказав Байден у відеозверненні.

Як пише CNN, офіційна заява Байдена поклала край будь-яким сумнівам щодо його намірів. А також дала початок змаганню, яке може перерости в бій-реванш з його суперником, експрезидентом США Дональдом Трампом.

Відмітимо, що згідно з опитуванням, проведеним NBC, більшість американців (70%) не хочуть повторного висування Байдена у президенти. При цьому 60% опитаних також не хочуть бачити кандидатом Дональда Трампа.

Зазначимо, що обратися на другий термін вдалося лише половині попередників Байдена.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: