У Страсбурзі ПАРЄ розпочинає весняну сесію: що обговорять

Сьогодні у Страсбурзі Парламентська асамблея Ради Європи розпочинає весняну сесію, в ході якої відбудуться слухання про становище мирного населення України, в тому числі дітей, вимушено переміщених до рф.

Участь у цій дискусії в онлайн-форматі візьме перша леді України Олена Зеленська, повідомляє ПАРЄ.

"Відбудуться термінові дебати на тему «Ситуація цивільного населення України, в тому числі дітей, примусово переміщених або переселених до російської федерації або українських територій, що перебувають під фактичним контролем російської федерації», за онлайн-участі Першої леді України Олени Зеленської", – повідомили в ПАРЄ.

25 квітня об 11.30 (за київським часом) в ПАРЄ відбудуться відкриті слухання щодо відсторонення спортсменів з росії та білорусі від участі в Олімпіаді 2024 року в Парижі.

Весняна пленарна сесія ПАРЄ відбуватиметься з 24 по 28 квітня.

"Також є запит на обговорення поточної ситуації на тему "Роль росії в ескалації напруженості в республіці Молдова", – зазначили в ПАРЄ.

Крім того, окремо буде розглянуто питання руйнівних землетрусів в Туреччині та Сирії – Асамблея обговорить доповідь про політичні стратегії запобігання стихійним лихам, підготовки до них і подолання їх наслідків.

У ході весняної сесії в ПАРЄ заслухають звернення президента Ісландії Гудні Йоханнессона, міністр закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір представить повідомлення від Комітету міністрів, який Ісландія зараз очолює.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у рамках сесії ПАРЄ представить свій річний звіт про діяльність за 2022 рік, а генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич проведе сесію запитань та відповідей.

Інші теми для обговорення стосуватимуться виконання рішень Європейського суду з прав людини, Європейської конвенції з прав людини та національних конституцій, питання молоді та ЗМІ, а також захист демократії, прав і навколишнього середовища в міжнародній торгівлі.

Довідка

У ПАРЄ також пройдуть дебати із підготовки до 4-го саміту Ради Європи у Рейк'явіку, що відбудеться у травні цього року, а пленарні засідання ПАРЄ тимчасово відбуватимуться у головному залі Європейського парламенту, що пов'язано з реконструкцією Палацу Європи.

Ісландія прийняла від Ірландії ротаційне головування в Комітеті міністрів Ради Європи під час зустрічі з представниками 46 держав-членів Організації у листопаді минулого року.

Свіжі дописи

  • Новини

11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму: що відомо

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Ситуація у Вовчанську – вкрай складна: окупанти займають позиції на вулицях міста

Російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міністр Міносвіти озвучив суми грантів, які надаватимуть вступникам на навчання у вишах

У Україні в межах цієї вступної кампанії запрацює нововведення щодо грантів на вищу освіту. Абітурієнти,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

На Євробаченні-2024 українська делегація отримала штраф за футболки Free Azovstal Defenders

На пісенному конкурсі "Євробачення-2024" на представників української делегації наклали фінансовий штраф за те, що вони… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Bloomberg: Сполучені Штати планують відправити Україні ще одну батарею Patriot

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot. Про це пише… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

ЗМІ: Через ситуацію на фронті Зеленський скасував візит до Іспанії та Португалії

Через складну ситуацію на фронті президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, який… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.