Міністерство оборони не підтримало законопроєкт про реєстрацію одностатевих партнерств: що відомо

Міністерство оборони України не підтримало законопроєкт №9103 народного депутата Інни Совсун про інститут рівноправних партнерств, який дозволив би зокрема, реєструвати одностатеві шлюби.

Як цитує Рубрика, у відомстві зазначили, що законопроєкт суперечить Конституції України, в якій йдеться, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки.

Законопроєкт передбачає, що якщо один з охочих зареєструвати партнерство є військовим і не може бути присутнім на реєстрації, можна зробити це без його присутності.

У Міноборони вважають, що ця норма є дискримінаційною стосовно військових, які укладають традиційні шлюби.

Також у законопроєкті пропонують засвідчувати акти реєстрації реєстрованого партнерства командирам, якщо один чи обидва партнери служать у ЗСУ. У Міноборони кажуть, що це суперечить Закону "Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України".

Окрім, того у Міноборони немає даних стосовно кількості представників ЛГБТ у війську.

В організації "Військові ЛГБТ+" висловили занепокоєність "підтримкою Міністерством оборони дискримінації ЛГБТ+ військових в Україні".

"Наше об'єднання налічує понад 300 ЛГБТ+ військових, серед них близько 100 відкритих у власній ідентичності. Частина з них захищає Україну на полі бою з 2014 року. У нашій спільноті склалося близько 20 пар, де обоє із партнерів – військові. Є чимало пар, де один із партнерів – цивільна людина", – кажуть в організації.

Представники ГО вважають, що представників ЛГБТ у війську значно більше – від 50 до 100 тис.

Відповідаючи на питання ЗМІ, звідки взялася ця цифра, в організації зазначили, що, згідно з опитуваннями, в українському суспільстві 5-10% людей є представниками ЛГБТ.

"Структура Збройних Сил не виняток, адже є зрізом українського суспільства. Наразі близько 1 мільйону людей служать в ЗСУ та НГУ. Це означає, що приблизно від 50 до 100 тисяч людей, які захищають нашу землю належать до ЛГБТ+ і потребують захисту", – кажуть в організації.

Згідно з проведеним американськими дослідниками опитуванням у 70- роках ХХ сторіччя, 10% населення планети є геями чи лесбійками. Утім, ці дані не всіма сприймаються однозначно.

В організації також розповіли, що військових-геїв часто переслідують за їхню орієнтацію.

"Матері одного із наших гей-військових, Павла Лагойди, нещодавно погрожували спалити будинок за те, що син є ЛГБТ+ представником та військовослужбовцем. Ми вважаємо, що такому немає місця в Збройних Силах європейської демократичної держави.

Павло служить разом зі своїм партнером Владиславом, який також є військовим. Нещодавно вони заручилися, адже розуміють усі ризики: війна може завдати шкоди здоров'ю комусь із пари", – кажуть в організації.

Представники організації запросили міністра оборони Олексія Резнікова на спільну зустріч, щоб обговорити законопроєкт про реєстрацію партнерств.

В організації "Київпрайд" зазначають, що законопроєкт не прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу, адже у ньому зазначено, що реєстроване партнерство не є шлюбом.

До того ж законопроєкт дозволяє оформити партнерство без присутності одного з партнерів, як одностатевим, так і різностатевим парам.

"Всі військові, незалежно від статі, сексуальної чи гендерної ідентичності, мають право на повагу та рівність перед законом. Політика Міністерства оборони України, яка нівелює права та можливості ЛГБТІК+ військових, є неприйнятною та порушує міжнародні стандарти. Ми закликаємо Міністерство оборони України переглянути свою політику щодо цього законопроєкту", – кажуть в організації.

Довідка

Нагадаємо, народна депутатка Інна Совсун подала у Верховну Раду законопроєкт про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві шлюби. Парламентський комітет молоді та спорту підтримав цей законопроєкт і рекомендував його для ухвалення Верховною Радою у першому читанні.

Свіжі дописи

  • Новини

Федоров повідомив, що Польща продовжить абонплату терміналів Starlink для України

За підсумком зустрічі з віцепрем’єр-міністром - міністром цифровізації Республіки Польща Кшиштофом Гавковським віцепрем’єр-міністр з інновацій,… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Про грошове забезпечення для важкопоранених військових розповіли у Міноборони

Важкопораненим військовослужбовцям, які перебувають у закладах охорони здоров’я на лікуванні існує додаткова винагорода - 100… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Херсонська область отримала 25 самоскидів від ПРООН та уряду Японії

Від Програми розвитку ООН та за фінансової підтримки уряду Японії комунальний автопарк Херсонської області поповнився… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Ексрезиденту США Трампу пригрозили тюремним ув’язненням за неповагу до суду

Колишньому президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу загрожує тюремне ув’язнення, якщо він учергове порушить заборону та… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

В інавгурації путіна візьмуть участь шість країн Європейського Союзу, – ЗМІ

7 травня представники 6 країн-членів Європейського союзу будуть присутні на інавгурації президента росії володимира путіна.… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

У Каннах відбудеться благодійний вечір української культури та моди

Благодійний вечір української культури, краси та моди UKRAINIANFASHION FILM FESTIVAL відбудеться 19 травня під час… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.