fbpx
Сьогодні
22:07 24 Кві 2023

9 травня до путіна на парад приїде лише президент Киргизії

Фото ілюстративне

Цього року очільник диктаторської імперії володимир путін залишиться поза увагою міжнародної спільноти. На параді в москві 9 травня із російським агресором погодився бути президент Киргизії Садир Жапаров.

Про це повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА Новости", яке цитує прессекретаря дмитра пєскова

"Спеціальних запрошень цього року не було, це не кругла дата. Цього року напередодні відбудеться візит президента Киргизії пана Жапарова, і, будучи тут напередодні, він ухвалив рішення залишитися на параді і розділити з нами гордість Дня Перемоги", – йдеться у повідомленні.

пітін, Жапаров

Фото: Sputnik

пєсков також розповів, що путін "обов'язково виступить" на параді.

Лише Садир Жапаров згодився потиснути руку кремлівському диктатору утіну. Жапаров доєнається до урочистих заходів, присвячених 9 травню.

Минулого року, після 2-х місяців кровопролитної війни, на парад 9-го травня до росії не приїхав жоден іноземний лідер. Жапарова покликав до росії віце-прем'єр Олексій Оверчук, який займається міжнародними відносинами в уряді.

"Особливого значення цьому візиту надає той факт, що він приурочений до святкування нашого найголовнішого спільного свята – Дня Перемоги. Ми, звичайно ж, завжди пам'ятаємо, який внесок зробив Киргизстан у цю перемогу та захист Москви, це для нас є священним", — сказав він.

Окрім цього, Садир Жапаров також проведе переговори з очільником Кремля на найвищому рівні.

Зауважимо, що в росії у 2023 році вже скасували низку парадів із технікою, а також повністю відмовилися від проведення акції "Безсмертний полк". А у 2022 році під час параду в москві скасували її повітряну частину.

Довідка

Раніше ми розповідали, що російське Міноборони та кремль об'єдналися з пригожиним проти путіна. Військове командування росії частково налагодило напружені стосунки з пригожиним з початку квітня. Усе задля того, аби за допомогою російського інформаційного простору змусити путіна завершити наступальні операції.

А у Брюсселі та серед країн G7 спостерігається прагнення створення гібридного трибуналу для притягнення до відповідальності за злочини, скоєні під час агресії проти України. DW повідомляє з посиланням на посадовця, що найбільш реалістичним варіантом є міжнародний трибунал, який ґрунтується на українській юрисдикції.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: