fbpx
Сьогодні
12:43 21 Кві 2023

У Києві зупинили незаконне будівництво розважального комплексу на Володимирському узвозі

Київська міська рада підтримала проєкт рішення про розірвання договору оренди землі із забудовником, що збирався звести розважальний комплекс на Володимирському узвозі.

Про це повідомив нардеп і автор проєкту Дмитро Білоцерковець.

Із забудовником розірвали договори оренди двох земельних ділянок на Володимирському узвозі під номерами 4 та 6. Орендарем був бізнесмен російського походження Дмитро Буряк.У 2003 та 2004 роках місто передало ці ділянки в оренду забудовнику, який у 2023-му активізував спроби їх забудувати, відзначив Білоцерковець.

Ділянки розташовані в буферній зоні Софіївського собору та Києво-Печерської Лаври.

Навесні 2023-го забудовник почав розбирати історичні споруди Київського водогону на Володимирському узвозі, зведені у 1872 році. На їхньому місці збиралися будувати розважальний комплекс і канатну дорогу, повідомляв юрист і активіст Дмитро Перов.

Ще у 2021 році департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва відмовився видавати Буряку дозвіл на будівництво розважального комплексу на Володимирській гірці, під Аркою свободи українського народу (раніше – Арка дружби народів).

На іншій орендованій ділянці, де розташовані історичні будівлі водогону, Буряк збирався звести готель з громадськими приміщеннями й навіть отримав на це містобудівні умови й обмеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: