fbpx
Сьогодні
10:54 21 Кві 2023

Президент України запросив Мексику долучитися до реалізації формули миру

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський запросив Мексику долучитися до реалізації української формули миру та стати співтворцем перемоги над злом.

Про це він сказав у виступі перед Генеральним конгресом Мексики.

"Понад п'ять місяців тому я представив українську формулу миру. Це відбулося на саміті «Великої двадцятки» в Індонезії. Формула – це вираження нашого досвіду, який ми здобули, захищаючи життя, борючись за дипломатичне рішення. Чим росія відповідає на формулу миру? Обстріли, штурми, вбивства", – заявив Зеленський.

За його словами, українська формула миру звернена передусім до світу, до всіх, хто може долучитися до реалізації конкретних пунктів формули й стати співтворцем перемоги над злом – співтворцем миру.

"Зараз, коли росія відчуває своє ослаблення й наближення своєї поразки на полі бою, москва знову намагається обманути світ своїм лицемірством і отримати час, щоб перегрупуватися, знайти нову зброю, продовжити агресію. Цього не можна допустити", – заявив Президент.

Він наголосив, що мир має стати безальтернативним.

"Саме тому зло має програти. Саме тому ми звертаємося до світу по підтримку. Саме тому ми закликаємо всі сумлінні держави приєднатися до глобальних зусиль щодо реалізації української формули миру. І я запрошую вас обрати, який пункт формули миру дає змогу Мексиці проявити лідерство!", – звернувся глава Української держави до Генерального конгресу.

Зеленський

Він нагадав, що Україна пропонувала спільноті Латинської Америки зібрати спеціальний саміт та виступити об'єднано на захист глобально важливих принципів територіальної цілісності, миру й поваги між народами, суверенітету націй.

"Я вірю: з допомогою Мексики це може відбутися значно швидше!", – підкреслив Зеленський.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: