Тестовий пуск Starship завершився вибухом: що відомо

Starship, після досягнення висоти в 38 км, увійшов в неконтрольоване обертання та вибухнув. В офіційній трансляції Space X ситуацію назвали "неконтрольованим роз'єднанням".

Про це пише Рубрика.

Тестова місія SpaceX по запуску космічного корабля Starship і ракети-носія Super Heavy (найбільшого в історії) закінчилася невдачею: через кілька хвилин після старту на висоті близько 40 кілометрів ракета і корабель вибухнули в момент відділення.

Це була друга спроба SpaceX вивести на орбіту космічний корабель з майданчика в Техасі, з нового приватного космодрому в Бока-Чіка. Першу спробу скасували за дев'ять хвилин до старту 17 квітня. Тоді виникли проблеми з клапаном тиску.

В офіційній трансляції Space X ситуацію назвали "неконтрольованим роз'єднанням".

План польоту передбачав, що Super Heavy здійснить жорстку посадку в Мексиканській затоці приблизно через вісім хвилин після зльоту, до цього піднявшись на висоту в 234 км.верхня ступінь Starship тим часом зробить часткове коло навколо Землі і впаде в Тихому океані біля Гаваїв приблизно через 90 хвилин після старту.

У SpaceX заявили, що робота над Starship продовжиться, виниклі проблеми будуть досліджені. У компанії випробування резюмували так:

"Starship зазнав швидкої незапланованої розбиранні перед поділом ступенів. У такому тесті успіх залежить від того, що ми дізнаємося, і сьогоднішній тест допоможе нам підвищити надійність Starship, оскільки SpaceX прагне зробити життя багатопланетним"

Довідка

Starship – це найпотужніша ракета в світі, її Ілон Маск планує використовувати в майбутньому для польотів на місяць і Марс.

Ця ракета призначена для повного і швидкого повторного використання. Вона зможе здійснювати кілька рейсів в день, доставляючи на орбіту людей або вантажі.

Сам Маск розраховує, що ракета Starship повністю переверне індустрію ракетобудування і освоєння космосу, а також допоможе відкрити космічні подорожі для звичайних людей.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.