fbpx
Сьогодні
15:35 19 Кві 2023

Гуменюк заявила, що нічна атака Одеси дронами-камікадзе була спрямована на виявлення ППО

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Атака російської армії "Шахедами" на Одесу в ніч проти 19 квітня була спрямована на пошук та знищення систем протиповітряної оборони України.

Про це розповіла керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у коментарі "Суспільному".

"Прикривалися особливістю регіону, особливістю ландшафту для того, щоб бути максимально непомітними. Намагаються вони все ж таки обдурити нашу протиповітряну оборону і намагаються її вишукати", — зазначила вона.

Саме тому, за словами Гуменюк, з боку росіян це була групова атака кількома заходами, щоб спровокувати роботу протиповітряної оборони.

Третя хвиля пусків спрацювала по інших цілях: цього разу уразили об'єкт рекреаційної інфраструктури, що, на думку керівниці пресцентру, свідчить про небезпеку курортного сезону.

За словами Гуменюк, росія поповнює запаси Shahed-136, щоб економити ракети. Точну кількість дронів-камікадзе назвати складно, уточнила вона.

"росія доведена до критичного мінімуму ракет і намагається їх економити і саме тому шукає підтримки у тих, хто спонсорує тероризм у світі, й отримує ось таку допомогу", — додала Гуменюк.

Гуменюк каже, що очікувати нової ракетної атаки після уражень дронами не треба. Але варто бути готовими і знати, що «ворог підступний» і його дії передбачають використання різних видів зброї.

За її словами, розпочинати курортний сезон цього року небезпечно через удари російської армії по рекреаційних об'єктах.

Довідка

У ніч проти 19 квітня окупанти запустили дрони по Одещині. Бійці зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" знищили цілі — збили 10 із 12 іранських дронів Shahed-136/131.

Одеська районна військова адміністрація повідомляла і про влучання безпілотників. На місці спалахнула пожежа. За попередньою інформацією, без постраждалих.

Перед цим, увечері 18 квітня, сили ППО збили 7 російських безпілотників поблизу Запоріжжя та Дніпра. Із них шість — це іранські дрони-камікадзе типу Shahed-136.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: