У столиці на Контрактовій площі встановлять артоб’єкт у вигляді куба з лабіринтом: навіщо це рішення

19 квітня на Контрактовій площі Києва відбудеться відкриття артоб'єкта, який являє собою дзеркальний куб з лабіринтом, що символізує про важливість боротьби із корупцією в українському суспільстві.

Про це повідомляє організатор акції Глобальний договір ООН в Україні, пише "Твоє Місто".

У чому проблема?

Корупція буває різною. У вас можуть вимагати гроші за хорошу оцінку, нову посаду, нескладання протоколу за перевищення швидкості, належне лікування і багато іншого. 

Корупція — явище настільки багатогранне, що може отруїти практично будь-яку сферу життя людини. 

В Україні з корупцією борються як спеціально створені для цього державні органи, так і громадські організації та просто окремі небайдужі громадяни.

Звісно за чужі вчинки ви відповідати не маєте, але стосовно себе повинні пам'ятати — пропонувати, обіцяти чи давати хабар настільки ж незаконно, як і брати його.

Це визначає стаття 369 Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді штрафу від 8 500 до 12 750 гривень або обмеження чи позбавлення волі від двох до чотирьох років. 

Яке рішення?

У виданні зазначають, що метою встановлення інсталяції є привернення уваги до особистої відповідальності за викорінення корупції. Куб має дзеркальну поверхню, щоб люди бачили своє відображення.

"Це символізує особисту відповідальність кожного з нас за існування явища корупції в українському суспільстві.

Кожен найменший хабар створює передумови для толерування корупційних проявів на вищих рівнях. Тому подолання корупції починається з особистого неприйняття її в приватному житті", наголошують в організації.

Як це працює?

Лабіринт всередині створює перешкоду для проходження через куб. Так організатори хочуть нагадати, що викорінення корупції із суспільної культури — це непросте завдання з доланням численних перешкод.

Щоб це здійснити треба спільні дії на рівні державного сектору, громадських організацій та бізнесів, що мають працювати за принципами доброчесної взаємодії.

Фото: Глобальний договір ООН в Україні

"Щоб його виконати, необхідні колективні дії. Так, державний сектор, громадські організації та бізнеси, мусять об'єднатися і випрацювати принципи доброчесної взаємодії, що виключає будь-які корупційні ризики", – роз'яснюють організатори.

Організатори запрошують відвідати артоб'єкт на Подолі, зробити фото та доєднатися до флешмобу в соцмережах під хештегом #долаю_корупцію.

На кубі буде розміщено qr-код на відеокурс "Антикорупція" для малого та середнього бізнесу. Цей освітній серіал розробив Глобальний договір ООН в Україні за інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

Переглянути короткий серіал можуть усі охочі на онлайн-платформах "Дія. Бізнес" та "Дія. Цифрова освіта".

Довідка

Глобальний договір ООН в Україні — це українська мережа найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів.

Ініціатива Генерального секретаря ООН закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі 10 Принципів у галузі прав людини, трудових відносин, захисту довкілля і боротьби з корупцією.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.