fbpx
Сьогодні
16:32 15 Кві 2023

В африканській країні Судан триває спроба державного перевороту: обстріляли аеропорт, де перебувають і українські літаки

В африканській країні Судан триває спроба державного перевороту. Невідомі особи обстріляли аеропорт у столиці країни і захопили заручників. На території аеропорту знаходяться і українські літаки.

Про це повідомляє Reuters, Instagram стюардеси української авіакомпанії SkyUp Аліна Посохова.

У Судані почалися зіткнення між регулярною армією та угрупованням "Сили оперативної підтримки". У столиці країни – місті Хартум – пролунало кілька вибухів.

Спроби перевороту відбулися після того, як між регулярною суданською армією, яку очолює генерал Абдель Фаттах аль-Буран, і воєнізованим угрупованням "Сили оперативної підтримки" під керівництвом генерал-лейтенанта Мохамеда Хамдана істотно зросла напруженість. 

Угруповання "Сили оперативної підтримки" зранку 15 квітня заявило, що нібито взяло під свій контроль президентський палац, резиденцію командувача армії та міжнародний аеропорт Хартума.

Також угруповання звинуватило регулярну армію у тому, що вони нібито першими напали. Пізніше організатори державного перевороту заявили, що захопили аеропорти у північному місті Мерові та в Ель-Обейді на заході Судану.

Своєю чергою стюардеса української авіакомпанії SkyUp зазначила, що невідомі особи обстріляли аеропорт у столиці країни і захопили заручників.

Аліна додала, що більше повідомити наразі не може, щоб не нашкодити.

МЗС України спростувало інформацію про захоплення українських заручників.

"Під час загострення ситуації в міжнародному аеропорту Хартума перебували члени українського авіаційного екіпажу. Цю групу людей вдалося вивезти. Зараз вони перебувають у безпечному місці. Ними опікується український почесний консул в Судані. МЗС та посольство України в Єгипті тримають питання безпеки українських громадян в Судані на особливому контролі", повідомили в міністерстві.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: