fbpx
Сьогодні
Відео 18:24 15 Кві 2023

У Судані під час захоплення аеропорту загорівся літак українського лоукостера SkyUp

Фото: Скріншот з відео

Під час спроби державного перевороту в Судані при захопленні аеропорту загорівся літак українського лоукостера SkyUp Boeing 737.

Про це пише Avianews.

Як зазначають у виданні, літак SkyUp загорівся під час захоплення аеропорту в Хартумі спецпідрозділом Судану, який протистоїть регулярній армії.

"На цей час відомо, що в Судані на умовах мокрого лізингу працювали українські екіпажі та два літаки SkyUp. Це Boeing 737-800 з номерами UR-SQA та UR-SQH", наголосили в повідомленні.

У SkyUp зазначили, що на цей час відомо про спрацювання аварійного радіобуя на одному з двох літаків авіакомпанії SkyUp, що знаходяться в аеропорту міста Хартум. На цей момент встановити стан літака та можливі пошкодження неможливо.

Також МЗС України спростувало інформацію про захоплення українських заручників.

"Під час загострення ситуації в міжнародному аеропорту Хартума перебували члени українського авіаційного екіпажу. Цю групу людей вдалося вивезти. Зараз вони перебувають у безпечному місці. Ними опікується український почесний консул в Судані. МЗС та посольство України в Єгипті тримають питання безпеки українських громадян в Судані на особливому контролі", повідомили в міністерстві.

Також зазначили, що літаки SkyUp перебувають в Судані в рамках контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Єгипет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

Нагадаємо, що в африканській країні Судан триває спроба державного перевороту: обстріляли аеропорт, де перебувають і українські літаки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: