Для дітей-переселенців волонтери влаштували майстер-класи до Великодня: як працює це рішення

Перед Великоднем у Києві волонтери спілки"ПОРУЧ"  влаштували для дітей, які через війну змушені були покинути свої домівки, низку майстер-класів.

Як інформує Рубрика, за розкладом дитячих гуртків від волонтерської спілки "ПОРУЧ" можна ознайомитися на сайті: https://www.poruch.org.ua/projects/poruch-space.

У чому проблема?

"70% нашої команди – переселенці з зони бойових дій, і майже всі мають дітей. Тож ми добре розуміємо, як діткам важко переїжджати, втрачати будинок, школу, друзів", – зазначила керівниця спілки "ПОРУЧ" Русана Шарлай.

Яке рішення?

Волонтери організовують і проводять гуртки та заходи, які спрямовані на соціалізацію та адаптацію дітей у новому місті, психологічну підтримку, допомогу в пошуку нових друзів.

Фото: спілка "Поруч"

Такі заходи дуже подобаються дітям. Адже вони відволікаються від думок про війну, знайомляться одне з одним, а також можуть виготовити власноруч неймовірні творчі роботи, проявляючи фантазію та креативність.

Фото: спілка "Поруч"

"Тому ми раді, що маємо можливість допомагати та підтримувати дітей у Києві в такий нелегкий час", –додала Русана Шарлай.

Як це працює?

Хлопці та дівчата виготовляли їстівні композиції "Гніздо з яєчками" та пасхальні прикраси "Чарівний віночок". Заходи проходили у кав'ярні "Mr. Macarons" та кафе "Моменти", власники обох закладів є давніми друзями та партнерами благодійників.

Фото: спілка "Поруч"

Крім того, волонтери влаштовують для хлопців і дівчат розважальну програму і пригощають смаколиками.
Важливість таких заходів для дітей відзначають і батьки. Одна з мам розповіла: "Зайшла у зал, дивлюсь, а донька сміється та розмовляє з іншою дівчинкою. Може, подружку нарешті знайшла. Я така рада, що вона усміхається та з кимось розмовляє".

Фото: спілка "Поруч"

А нещодавно волонтери реалізували ще одну свою давню мрію – відкрили філію для роботи з дітками на лівому березі Києва! Завдяки партнерам – кав'ярні "Гніздо" – всі, хто хотів привести дітей на гуртки, але не міг через віддаленість, отримали таку змогу.

Фото: спілка "Поруч"

Свіжі дописи

  • Новини

ЮНІСЕФ: у середньому щодня дві дитини стають жертвами війни в Україні, майже 2 тисячі – загинули або поранені

Щонайменше 1993 дитини в Україні були вбиті або поранені з початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

У зв’язку з обстрілами окупантів у двох населених пунктах Сумської області оголосили евакуацію

У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з російськими… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

З російської окупації на Україну повернули ще 9 дітей разом з родинами

Благодійна організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще дев’ятьох українських дітей разом з їхніми… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог збільшив кількість атак, за добу на фронті зафіксовано близько 140 боєзіткнень

Між Силами оборони України та російськими військами протягом доби відбулися близько 140 бойових зіткнень. Також… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Винищувачі F-16 будуть в Україні протягом місяця, – прем’єр-міністерка Данії

Винищувачі F-16, які Данія передає Україні, будуть у розпорядженні Повітряних сил ЗСУ протягом місяця. Про… Читати більше

Monday May 13th, 2024
  • Новини

Канада, Швеція та Люксембург візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з премʼєр-міністрами Канади, Швеції та Люксембургу Джастіном Трюдо,… Читати більше

Monday May 13th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.