fbpx
Сьогодні
18:31 14 Кві 2023

Через нестачу танків у регіонах рф скасовують паради, - Atlantic Council

Фото: GETTY IMAGES

У деяких регіонах росії та захопленому Криму скасування військових парадів на 9 травня може бути пов'язано з втратами військової техніки, зокрема танків, на війні в Україні.

Про це повідомляє Atlantic Council, пише Рубрика.

"Офіційно скасування (парадів) пояснюється міркуваннями безпеки, пов'язаними з триваючим російським вторгненням в Україну. Однак численні коментатори припускають, що Москва також відчуває дедалі більшу нестачу танків і зі зрозумілих причин прагне уникнути висвітлення масштабу втрат, яких зазнала російська армія в Україні", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що рішення скасувати цьогорічні паради є болючим ударом для російського диктатора володимира путіна. Це свідчить про "похмуру реальність", яка стоїть за "оптимістичними пропагандистськими зображеннями" вторгнення в Україну, яке на вдається.

Аналітики підкреслюють, що, вірогідно, у москві на 9 травня традиційний парад відбудеться.

"Однак Путіну, швидше за все, не буде чого святкувати. За останні місяці його вторгнення зазнало низки невдач як на військовому, так і на дипломатичному фронтах, що робить перспективу перемоги більш віддаленою, ніж будь-коли", – зазначають в Atlantic Council.

Довідка

Перед цим губернатори Бєлгородської та Курської областей рф вирішили скасувати військові паради на 9 травня, щоб "не провокувати противника" скупченням військових і техніки.

Також ставленик Кремля, так званий "глава Криму" сергій аксьонов повідомив, що на окупованому півострові цього року не будуть проводити демонстрацію та парад, відповідно на 1 та 9 травня.

За час повномасштабного вторгнення Росія втратила в Україні 3 650 танків.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: