fbpx
Сьогодні
18:05 13 Кві 2023

ЗМІ: Польща отримала дозвіл від Уряду Німеччини щодо поставки винищувачів МіГ-29 Києву

English version here

Фото: Словацький МіГ-29А (Wikimedia / TSGT. BRAD FALLIN)

Уряд у німецькому Берліні погодив прохання Польщі щодо передачі винищувачів МіГ-29 з запасів Східної Німеччини Збройним силам України.

Про це стало відомо виданню Spiegel з власних урядових джерел.

Нагадаємо, вранці 13 квітня ЗМІ повідомили про те, що Польща раніше попросила дозволити їй поставити Україні винищувачі МіГ-29.

"Польща звернулася до Федерального уряду Німеччини з проханням надання дозволу на постачання Україні бойових літаків радянського зразка", – передають ЗМІ.

У відповідь німецький уряд пообіцяв прийняти рішення цього четверга.

Зазначимо, у березні Польща вже оголосила, що поставить Україні винищувачі МіГ-29 радянського виробництва, щоб підтримати країну в боротьбі з російським нападом. Однак спочатку літаки із запасів колишньої НДР поставлені не були.

Як відомо, у 2002 році Німеччина продала 23 винищувачі МіГ-29 Польщі, яку Бундесвер прийняв від Національної народної армії НДР.

Радник президента Польщі Анджея Дуди з питань безпеки Яцек Сівера наприкінці березня заявив, що в польських ВПС і сьогодні є близько десятка таких літаків.

Як правило, контракти на продаж військового обладнання з Німеччини передбачають, що німецький уряд має дати згоду на можливу передачу в більш пізній час.

Нагадаємо, що Польща вже передала Україні чотири МіГ-29.

При цьому польський президент Анджей Дуда анонсував відправлення ЗСУ ще чотирьох винищувачів. За його словами, цей процес продовжується.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: