fbpx
Сьогодні
Відео 16:28 13 Кві 2023

У Вишгородському районі Київщини розмило дамбу: підтоплення зазнало селище Іванків

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

У Вишгородському районі Київської області дамбу місцевого ставка розмили сильні опади, вода підтопила дві вулиці у селищі Іванків. в інших районах області також можливі затоплення через водопілля.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм начальника Нацполіції Київської області Андрія Нєбитова, КМВА.

"У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці.

Наразі поліцейські та ДСНС всіляко сприяють місцевим жителям подолати лихо, працюють відповідні служби по очищення водовідвідних каналів. Рівень води поступово знижується", повідомив очільник київської облполіції.

Київщина, підтоплення

Фото: Телеграм / ANDRII NEBYTOV

Своєю чергою, український гідрометеорологічний центр оголосив ІІ рівень небезпеки у Київській області 13-14 квітня через небезпечні гідрологічні явища.

Повідомляють, що внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на річку Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.

Також попередження оголосили через водопілля на Верхньому Дніпрі, через водосховища Дніпровського каскаду, на Десні в межах Чернігівської області, у м.Чернігів (район Кордівка), на р. Снов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: