fbpx
Сьогодні
19:56 13 Кві 2023

Резніков впевнений, що Крим буде звільнений для безпеки судноплавства

English version here

Фото: Рубрика

Для гарантування цілковитої безпеки й свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях необхідно деокупувати захоплений росіянами півострів Крим.

На цьому наголосив міністр оборони України Олексій Резніков на Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи в Бухаресті в четвер, 13 квітня, пише "Інтерфакс-Україна".

"Для забезпечення 100-відсоткової безпеки і свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях Крим має бути звільнений. І він буде звільнений. Крим знову повернеться в українську родину, як це було в 1991 році. Крим – це Україна", підкреслив очільник українського відомства оборони.

Міністр запевнив, що Україна зробить усе необхідне для звільнення Криму.

Він також наголосив на важливості свободи судноплавства в Чорному та Азовському морях, яка веде до "продовольчої безпеки" для світу та економічної – для України.

Окрім іншого, Резніков повідомив про зустрічі з представниками військово-промислового комплексу Румунії, яка "виготовляє деякі цікаві речі, що потрібні Україні".

"Ми також проговорили деякі цікаві речі щодо підготовки України до саміту у Вільнюсі, який ми чекаємо. Накидали план роботи і домовилися, що наступна моя зустріч з паном Єнсом Столтенбергом (генсеком НАТО. – Ред.) відбудеться буквально незабаром на полях "Рамштайну", – прокоментував Резніков зустріч у Бухаресті Джоане.

Нагадаємо, що Міністр оборони України Олексій Резніков прибув із робочим візитом до румунського Бухареста. Там вже стартувала перша Чорноморська безпекова конференція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: