fbpx
Сьогодні
20:57 13 Кві 2023

НАЗК внесло китайську корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни

English version here

Китайську корпорацію Xiaomi внесло до переліку міжнародних спонсорів війни Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Як повідомляють, компанію внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через продовження роботи у рф після початку великої війни. Окрім того, Xiaomi досі залишається лідером з продажів смартфонів в росії.

У пресслужбі наголосили, що з 2018 року й до сьогодні Xiaomi займає перше місце з продажів в інтернет-магазинах агресора. Окрім того, має велику мережу офіційних авторизованих роздрібних магазинів Mi Store по всій країні.

До того ж Xiaomi збільшила поставки у рф на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім. Тобто у той час, коли тривала війна. Протягом 2022 року Xiaomi подвоїла свою частку ринку. Так, у липні 2022 року Xiaomi та її суббренд POCO разом займали 42% російського ринку смартфонів та займали перше місце за обсягом продажів.

Російський ринок для китайської компанії є надзвичайно важливим. Тому Xiaomi не оголошувала про свої плани щодо виходу з рф, хоча і з весни торік не вела маркетингову діяльність у державі-агресорці.

За офіційним даними, у 2021 році російський підрозділ Xiaomi отримав виторг на 202 млн дол. З них потім сплачуються податки, на які рф утримує свою армію.

Зараз Xiaomi активно відновлює набір персоналу до російських офісів А також оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів, що свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у росії.

Відтак, Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію, наголошують у НАЗК.

В агентстві також нагадали, що у 2021 році компанія стала лідером за обсягом виробництва смартфонів у світі. Також вона виробляє побутову техніку, планшети, смарт-годинники, програмне забезпечення, електросамокати, електровелосипеди та багато іншого.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: