fbpx
Сьогодні
Фото 10:21 12 Кві 2023

Прем'єр України повідомив про підсумки візиту до Канади: військова допомога, вільна торгівля та санкції

English version here

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України

Візит прем'єр-міністр України Дениса Шмигаля, 11 квітня, до Канади та проведені там зустрічі були продуктивними та ефективними.

Так вважає Глава Уряду, написавши про підсумки поїздки до Канади у Телеграмі.

"Продуктивні зустрічі з прем'єром Джастіном Трюдо, віцепрем'єркою Христею Фріланд, головами МЗС та Міноборони Канади, представниками ділових кіл та пенсійних фондів Канади. Працюємо далі.

Залучаємо якнайбільше підтримки для нашої перемоги, відбудови та післявоєнного розвитку України", наголосив Шмигаль.

Шмигаль Трюдо в Канаді

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем'єр-міністр України

Результати роботи урядової команди в Канаді

Окрім цього Канада та Україна уклали Угоду про мобільність молоді, яка полегшить молодим людям з обох держав подорожі та працевлаштування.

Військова допомога

"Ми надаємо 21 тисячу штурмових гвинтівок, 38 кулеметів та понад 2,4 мільйони набоїв. Ця зброя допоможе Україні захистити себе та наші спільні цінності", – наголосила міністр оборони Канади Аніта Ананд.

Шмигаль в Канаді

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем'єр-міністр України

Санкції проти російської федерації

"Нові санкції. Канада запровадила черговий пакет обмежень проти російських юридичних і фізичних осіб. Під санкції, зокрема, потрапила компанія "Волга-Днепр", літак Ан-124 якої був заблокований у Канаді. Наступний крок — конфіскація "Руслану" та інших активів і передача їх на користь України", – написав Прем'єр-міністр.

Шмигаль Трюдо в Канаді

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем'єр-міністр України

Нагадаємо, що Денис Шмигаль цього тижня перебував із робочим візитом у Канаді. Там він зустрівся з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та віцепрем'єр-міністром — міністром фінансів Канади Христею Фріланд.

Також Глава українського уряду відвідає Вашингтон (США) для участі в щорічному форумі Spring Meetings, що проводиться Групою Світового банку та Міжнародним валютним фондом.

У Вашингтоні Денис Шмигаль проведе зустріч із міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Остіном, міністром торгівлі США Джиною Раймондо, міністром фінансів Джанет Єллен, а також із керівництвом МВФ, Світового банку, Європейського інвестиційного банку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: