Правоохоронці СБУ затримали колаборанта, який працював на Медведчука і закликав до “поділу” України

У Хмельницькому співробітники Служби безпеки затримали проросійського пропагандиста. Як повідомляє слідство, він поширював дописи, в яких закликав до "поділу" України.

Про це повідомила пресслужба СБУ, пише Рубрика.

Там вказують, що ще до початку повномасштабного вторгнення пропагандист входив до пулу політичних піарників, які працювали на Віктора Медведчука.

Слідчі встановили, що фігурант займався "розкруткою" медійного образу поплічника кремля як "миротворця", якого "чують" у москві. Для цього він регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах.

Фото: СБУ

Крім того, на початку 2020 року пропагандист добровільно почав працювати на російське інформагентство News-front, яке зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

Після початку повномасштабної агресії рф фігурант перебував у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української державності у міжнародно визнаних кордонах.

Фото: СБУ

Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.

Під час обшуків за місцем проживання чоловіка у Хмельницькому правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із можливою конфіскацією майна. Суд уже обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Свіжі дописи

  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Росіяни через Telegram намагаються вербувати латвійців для “шкідливої діяльності”, – Держбезпека Латвії

Російські спецслужби все частіше вербують латвійських громадян з метою шкідливої діяльності через месенджер Telegram. Про… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Нам важлива позиція Угорщини, – Зеленський запросив Орбана на Глобальний саміт миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і запросив його… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Генштаб: минулої доби окупанти атакували на семи напрямках, загалом на фронті відбулося 121 боєзіткнення

Протягом доби 8 травня на передовій в Україні відбулось 121 бойове зіткнення, Сили оборони відбили 35 російських… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.