fbpx
Сьогодні
13:25 12 Кві 2023

Тютюнник: Влада має знати, що спотворений ринок газу не приведе Україну в Європу

За останній рік контроль держави значно розширився на цілі галузі: націоналізовано "Укрнафту", "Укртатнафту", "Прикарпатзахідтранс", низку обленерго, ще раніше Нафтогазу передали найбільші ТЕЦ в країні. Розширення державного контролю відбувається через механізми націоналізації, конфіскації і арешту акцій.

В травні минулого року в рамках розслідування справи ДБР були заарештовані акції 26 газорозподільних компаній. Серед них були всі Оператори ГРМ, які працюють під брендом РГК. З початку 2023 року Нафтогаз змінив представників акціонерів і склад правління в чотирьох газорозподільних компаніях в сумнівний з правової точки зору спосіб.

Про те як "анексуються" енергетичні активи, яка модель лежить в основі сьогоднішнього ринку і перспективи інтеграції в ЄС – інтерв'ю з генеральним директором РГК Олексієм Тютюнником наЕкономічній правді.

"Складається враження, що вищий ешелон влади не отримує реальної інформації про роботу газорозподільних підприємств. Схоже, що їм надають суб'єктивні дані, які спотворюють уявлення про роботу галузі в цілому і Регіональної газової компанії зокрема", – говорить Тютюнник.

За словами гендиректора РК, його задача як керівника зробити все можливе, щоб розпочався конструктивний діалог і співпраця з усіма учасниками ринку. Нафтогаз і газорозподільні компанії – це учасники ринку.

"Я не бачу підстав для конфлікту між нами. Можливо, у когось є особисте бажання вибудувати нову модель ринку під себе. Але я знаю, що ця модель хибна. І я хочу донести до керівництва держави, що спотворення ринкової моделі не принесе користі розвитку галузі, споживачам газу і країні", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: