fbpx
Сьогодні
10:23 12 Кві 2023

Китай, попри заяви про завершення військових навчань, знову проводить тренування біля Тайваню

Фото: chinamil com cn

Китайська армія поблизу Тайваню продовжує проводити маневри та тренування. Проте напередодні Пекін оголосив про завершення військових навчань.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Міноборони Китаю.

"Кілька есмінців і фрегатів, що брали участь у Joint Sword, у вівторок провели тренування у водах навколо Тайваню для удосконалення командних навичок офіцерів та перевірки ефективності зброї", – йдеться у повідомленні.

За заявами Китаю, фрегат типу 054A CNS Xuzhou з керованими ракетами поблизу східного узбережжя Тайваню провів тренування з перехоплення ракет і атаки на ворожі судна. Екіпаж есмінця 052C CNS Xi'an відпрацював виконання протикорабельних завдань в іншому районі.

Інша частина Військово-морські сили Китаю тренувалася забезпечувати протиповітряну оборону. У тренуваннях брали участь бойові кораблі та допоміжні судна.

Нагадаємо, Китай розпочав "бойове патрулювання" на тлі візиту президентки Тайваню до США, а після повернення розгорнув військові навчання.

У Міноборони Китаю заявили, що завершили навчання навколо острова 10 квітня, а військові відпрацювали оточення Тайваню та тренувалися завдавати ударів.

А глава МЗС Тайваню Джозеф Ву заявив, що Китай, ймовірно, готується до війни, проводячи такі навчання.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: